Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο καρπός που βοηθά στην πέψη και στον έλεγχο του βάρους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένας αγαπημένος ξηρός καρπός που παράγεται και στη χώρα μας και έχει ρίζες στην αρχαιότητα θεωρείται ο καλύτερος σύμμαχος στο αδυνάτισμα, στην αντιμετώπιση γαστρεντερικών προβλημάτων, αλλά και στην υγεία του μυαλού

Το αμύγδαλο έχει σημαντική θρεπτική αξία, όχι τόσο σε θεραπευτικό επίπεδο, αλλά κυρίως για την πρόληψη σημαντικών ασθενειών, πρόωρης γήρανσης του οργανισμού, καθώς επίσης και τη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας του καρδιαγγειακού, γαστρεντερικού και αναπνευστικού συστήματος.

Η θρεπτική του αξία, λοιπόν, είναι σημαντική και η δράση του απλώνεται σε ένα μεγάλο πεδίο καταστάσεων.

Συγκεκριμένα, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα. Περιέχουν φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες των συμπλεγμάτων Β και Ε. Περιέχουν επίσης μονοακόρεστα λίπη, ωφέλιμα για την καρδιά, ενώ δεν περιέχουν χοληστερόλη.

Τρεις από τις κυριότερες ευεργετικές τους ιδιότητες συνοψίζονται παρακάτω:

Βοηθούν σε γαστρεντερολογικά προβλήματα

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ενώ παράλληλα η υψηλή περιεκτικότητά τους σε έλαια ρυθμίζει την οξύτητα των πεπτικών υγρών και βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του στομάχου, όπως οι καούρες.

Συμβάλλουν στην καλή υγεία του εγκεφάλου

Η ριβοφλαβίνη και η L-καρνιτίνη που βρίσκονται σε υψηλή περιεκτικότητα στα αμύγδαλα, βοηθούν στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος, ενώ παράλληλα ενισχύουν
την δραστηριότητα του εγκεφάλου και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ.

Βοηθούν στον έλεγχο του βάρους

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, η κατανάλωση αμυγδάλων τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, μειώνει κατά 30% τις πιθανότητες να πάρει κανείς βάρος σε σχέση με αυτούς που δεν καταναλώνουν αμύγδαλα ή τα καταναλώνουν σπάνια.

 

ygeiamou.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika