Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κατάθλιψη: Βιταμίνη C, μαγνήσιο και άλλα 6 μικροθρεπτικά συστατικά που διώχνουν τη στεναχώρια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η εγκυμοσύνη, η λοχεία και η εμμηνόπαυση συνδέονται με δραματικές σωματικές και ορμονικές αλλαγές και εκδήλωση καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Διαβάστε τα τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείρισή της

Η κατάθλιψη, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, είναι από τις κύριες αιτίες αναπηρίας στον κόσμο και βασικός επιβαρυντικός παράγοντας στην παγκόσμια νοσηρότητα και θνησιμότητα.

Είναι μια διαταραχή που εμποδίζει τη λειτουργικότητα και το αίσθημα ικανοποίησης από τη ζωή, η οποία προτιμά τις γυναίκες «πιθανότατα λόγω ορισμένων βιολογικών, ορμονικών και κοινωνικών παραγόντων μοναδικών σε αυτές» κατά το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ (NIMH).

Η εγκυμοσύνη, η λοχεία και οι περίοδοι που αφορούν την έμμηνο ρύση συνδέονται με δραματικές σωματικές και ορμονικές αλλαγές, εξηγεί το NIMH, παραθέτοντας τύπους κατάθλιψης που μπορεί να εμφανιστούν σε διαφορετικά στάδια της ζωής μιας γυναίκας:

Σειρά από έρευνες αναδεικνύουν τον σημαίνοντα ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η διατροφή στη διαχείριση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων, κυρίως δε τα παρακάτω οκτώ μικροθρεπτικά στοιχεία:

 

ygeiamou.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Efi Nika

Τι να προσέχουν οι καρδιοπαθείς το Πάσχα

Efi Nika

Υψηλή χοληστερόλη: Μία καρδιολόγος αποκαλύπτει τους 5 καλύτερους τρόπους να τη ρίξουμε φυσικά

Γιώργος Newsitamea