Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δυσκολία στον ύπνο: Ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε ΚΑΙ γιατί;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι διατροφικές επιλογές επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου, καθώς κάποιες τροφές συμβάλλουν αρνητικά σε προβλήματα αϋπνίας.

Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές, ώστε να φροντίσετε να τις μειώσετε σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα στον ύπνο:

Καφεΐνη: Είναι διεγερτική ουσία που ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα και δίνει ενέργεια. Η καφεΐνη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και παραμένει στο σώμα, εάν καταναλώνεται τη νύχτα. Αποφεύγετε τα ροφήματα με καφεΐνη μετά τις μεσημεριανές ώρες.

Αλκοόλ: Η κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να περιορίζεται σε ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτά για τους άνδρες, σύμφωνα με την American Heart Association. Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ παρεμβαίνει στη διαδικασία του ύπνου και μπορεί να προκαλέσει διαδοχικές αφυπνίσεις μέσα στη νύχτα.

Μαύρη σοκολάτα: Ένα βασικό συστατικό στη μαύρη σοκολάτα είναι η καφεΐνη και με διεγερτικά όπως η θεοβρωμίνη, φαινυλαιθυλαμίνη και η αναδαμίδη, είναι πολύ πιθανό να μην επιτρέψει στον οργανισμό να χαλαρώσει αρκετά, ώστε να αποκοιμηθεί.

Λιπαρές τροφές: Eπιβαρύνουν τη λειτουργία του στομαχιού όταν καταναλώνονται πριν πάτε για ύπνο. Για παράδειγμα, η πίτσα -αγαπημένο βραδινό- έχει υψηλά επίπεδα οξύτητας που οφείλονται στη σάλτσα ντομάτας και σε συνδυασμό με τα άλλα υλικά, όπως το τυρί, μπορεί να προκαλέσουν καούρα (δυσπεψία).

Κόκκινο κρέας: Είναι δύσκολο στην πέψη και μπορεί να «κάτσει» στο στομάχι σας όλη τη νύχτα. Προτιμήστε εναλλακτικές επιλογές πρωτεΐνης, όπως το καθαρό στήθος γαλοπούλας ή ένα γιαούρτι.

Ζάχαρη: Τα γλυκά μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά και τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό. Αν καταναλώνονται αργά το βράδυ, προκαλούν διαταραχές στον ύπνο.

Πικάντικες τροφές: Παρά το γεγονός ότι τα μπαχαρικά έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, είναι επικίνδυνο να καταναλώνονται αργά το βράδυ. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να οδηγήσουν σε στομαχικές διαταραχές.

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχα: Πόσες θερμίδες και χοληστερίνη έχει ο οβελίας, η μαγειρίτσα και το κόκκινο αυγό

Efi Nika

Μαγειρίτσα: Πώς να καθαρίσετε σωστά έντερα και εντόσθια – Κίνδυνος δηλητηρίασης

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Η μέθοδος που ανακουφίζει 7 στους 10 με φυσικό τρόπο

Efi Nika