Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

3 λόγοι για να τρώτε περισσότερα μανιτάρια για την υγεία της καρδιάς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μερικοί από τους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις είναι εκτός ελέγχου, όπως το οικογενειακό σας ιστορικό. Ωστόσο, παράγοντες που σχετίζονται με τις επιλογές του τρόπου ζωής σας είναι πράγματα τα οποία μπορείτε να αλλάξετε και πιθανώς να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία της καρδιάς σας είναι να εστιάσετε στο τι τρώτε. Ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το ταπεινό μανιτάρι έχει μοναδικά διατροφικά οφέλη που το καθιστούν εξαιρετική προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή για την καρδιά.

Η εστίαση στο φαγητό που προάγει την υγεία της καρδιάς είναι σημαντικό για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένου του ότι οι καρδιακές παθήσεις παραμένουν μία από τις κορυφαίες αιτίες θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι λοιπόν η προσθήκη τροφών που σας ωφελούν, όπως τα μανιτάρια μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγείας της καρδιάς.

Ακολουθούν 3 λόγοι για να τρώτε περισσότερα μανιτάρια για την υγεία της καρδιάς
Εργοθειονίνη: Ένα μοναδικό αντιοξειδωτικό

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά ενός μανιταριού είναι η σύνθεση αμινοξέων του. Τα μανιτάρια είναι μια κορυφαία διατροφική πηγή ενός αντιοξειδωτικού και αντιφλεγμονώδους αμινοξέος που ονομάζεται εργοθειονίνη. Τα περισσότερα μανιτάρια περιέχουν αυτό το αμινοξύ, αλλά οι ποικιλίες king oyster, maitake, oyster και shiitake είναι μερικές με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε εργοθειονίνη.

Η εργοθειονεΐνη συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού αρτηριακής πλάκας – βασικό παράγοντα στην καρδιακή νόσο. Μια μελέτη έδειξε άμεση σχέση μεταξύ της πρόσληψης εργοθειονίνης από τη διατροφή και της καλύτερης καρδιαγγειακής λειτουργίας.

Η μελέτη ανέφερε επίσης ότι τα υψηλότερα επίπεδα εργοθειονίνης στο πλάσμα μπορεί να υποδηλώνουν χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από παθήσεις της καρδιάς ή των αιμοφόρων αγγείων.

Φυτικές ίνες

Τα μανιτάρια έχουν δύο είδη φυτικών ινών: αδιάλυτες (δεν διαλύονται στο νερό) και διαλυτές (διαλύονται στο νερό). Χρειάζεστε και τους δύο τύπους φυτικών ινών, αλλά οι διαλυτές φυτικές ίνες μπορεί να έχουν μερικά μοναδικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς.

Η βήτα-γλυκάνη είναι ένας τύπος διαλυτής ίνας που βρίσκεται στα μανιτάρια και σχηματίζει μια ουσία που μοιάζει με γέλη στον γαστρεντερικό σωλήνα. Η γέλη «παγιδεύει» τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, γεγονός που εμποδίζει την απορρόφησή τους από τον οργανισμό κατά την πέψη. Αυτή η διαδικασία, με τη σειρά της, βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

Βιταμίνη D

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D συνδέεται με πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά, συμπεριλαμβανομένης της στεφανιαίας νόσου, της καρδιακής ανεπάρκειας και της κολπικής μαρμαρυγής.

Λίγα τρόφιμα έχουν φυσικά βιταμίνη D, και τα μανιτάρια είναι μερικά από αυτά. Όλα τα μανιτάρια περιέχουν λίγη βιταμίνη D, ενώ ορισμένα είδη καλλιεργούνται με επιπλέον έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία για να τους δώσει ώθηση σε βιταμίνη D.

Τα μανιτάρια προσφέρουν μοναδικά οφέλη για την υγεία που μπορούν να τα κάνουν μέρος μιας υγιεινής διατροφής για την καρδιά. Μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους ή να τα προσθέσετε σε σαλάτες και σάντουιτς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Η μέθοδος που ανακουφίζει 7 στους 10 με φυσικό τρόπο

Efi Nika

6 διατροφικές συνήθειες που βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας

Efi Nika

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika