Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

To να αναλύεις υπερβολικά τα πάντα στη ζωή, μπορεί να σε κάνει να χάσεις σημαντικές εμπειρίες, αλλά και χαρές.

Εκτός από το ότι σε επιφορτίζει συναισθηματικά και σε «βομβαρδίζει» με άγχος και στρες – ακόμα και για ανούσια πράγματα, σε απομακρύνει από το πραγματικό νόημα: το να ζεις στο τώρα, το να απολαμβάνεις στο μέγιστο κάθε στιγμή.

Ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβάνεσαι άμεσα, το overthinking σε κρατάει μακριά από τις ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις, από την αγάπη προς τον εαυτό σου, αλλά και από σημαντικές εμπειρίες στη ζωή.

Αυτές, είναι οι 4 χάρες που χάνεις, όταν υπεραναλύεις τα πάντα.

Τη χαρά του αυθορμητισμού

Ο αυθορμητισμός είναι το άλφα και το ωμέγα στη ζωή. Είναι το απρογραμμάτιστο ή η παρορμητική απόφαση που πήρες για να κάνεις κάτι. Αλλά, όταν σκέφτεσαι υπερβολικά, απλώς μένεις πάντα απασχολημένος προσπαθώντας να σχεδιάσεις τα πάντα, να προβλέψεις κάθε αποτέλεσμα και να αποφύγεις κάθε πιθανό κίνδυνο. Μερικές από τις καλύτερες στιγμές στη ζωή, είναι αυτές που δεν σχεδιάζεις.

Τη χαρά του να ζεις το «τώρα»

Όταν υπεραναλύεις τα πάντα, συχνά παγιδεύεσαι στο παρελθόν, στις αποτυχίες και στις ανησυχίες. Κι όσο εσύ είσαι απασχολημένος με αυτές τις σκέψεις, η ζωή συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Είναι καλό να μαθαίνεις από το παρελθόν και να προετοιμάζεσαι για το μέλλον, αλλά μην ξεχνάς να ζεις. Εξάλλου, είναι η μόνη στιγμή που πραγματικά έχεις.

Τη χαρά της σύνδεσης με τους ανθρώπους

Η υπερβολική σκέψη μπορεί μερικές φορές να λειτουργήσει ως εμπόδιο στην αληθινή σύνδεση με τους ανθρώπους. Ανησυχώντας μήπως πεις κάτι λάθος ή μήπως φέρεις κάποιον σε δύσκολη θέση, τελικά δεν συνδέεσαι πραγματικά με τους άλλους.

Δεν είναι πάντα εύκολο να αφήσεις τις υπερβολικές σκέψεις, αλλά οι στιγμές ευαλωτότητας και αυθεντικότητας που βιώνεις, είναι μερικές από τις πιο βαθιές χαρές του να είσαι άνθρωπος.

Τη χαρά του απροσδόκητου

Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Μπορεί να σχεδιάζεις τα πάντα, και την πιο μικρή λεπτομέρεια, αλλά πάντα θα υπάρχουν πράγματα που θα συμβαίνουν από το πουθενά. Στη ζωή, δεν πρέπει να αποφεύγεις το απροσδόκητο, αλλά να το «αγκαλιάζεις».

Να μάθεις να προσαρμόζεσαι και να αναπτύσσεσαι από τις εκπλήξεις που σου επιφυλάσσει η ζωή. Το απροσδόκητο μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά μπορεί επίσης να είναι συναρπαστικό. Μπορεί να οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες, νέες εμπειρίες και νέες γνώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika

ABS: Το σπάνιο σύνδρομο που λίγο έλειψε να βάλει στη φυλακή έναν αθώο

Efi Nika

Το κοινό παυσίπονο που μας προστατεύει από τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Efi Nika