Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το συστατικό που μπορείς να προσθέσεις στον καφέ σου για καλύτερη υγεία του εντέρου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πώς ο καφές επηρεάζει το έντερό μας και τι να προσθέσουμε για να δυναμώσουμε τα οφέλη;

Ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών και ένα δίκτυο ειδικών για την υγεία του εντέρου υποστηρίζουν την ιδέα ότι ο καφές μπορεί να έχει οφέλη για το πεπτικό σας σύστημα.

Οι πολυφαινόλες στον καφέ μπορούν να τροφοδοτήσουν ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου, προάγοντας την ανάπτυξη και τη δραστηριότητα τους. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον περιορισμό της ανάπτυξης «μη φιλικών» βακτηρίων».

Και εάν θέλετε να αυξήσετε τα οφέλη του καφέ στο έντερό σας, τότε πορείτε να προσθέσετε σε λίγο κακάο σε σκόνη στο φλιτζάνι σας.

Τα οφέλη έντερο του καφέ με το κακάο στο έντερο

Η αύξηση της ενέργειας μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν πρόκειται για τα πολυάριθμα οφέλη του καφέ , αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα. Όσον αφορά την πέψη, ο καφές και το κακάο διαθέτουν ιδιαίτερα προνόμια.

Η κατανάλωση καφέ είναι ένα θέμα ενδιαφέροντος στη διατροφική και ιατρική έρευνα εδώ και πολλά χρόνια, παρόλα αυτά οι επιπτώσεις του στην υγεία του εντέρου και στο μικροβίωμα είναι ένας σχετικά πρόσφατος τομέας έρευνας. Συνιστούμε

Ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και άλλες ενώσεις που έχουν συνδεθεί με τη μείωση της φλεγμονής στο σώμα και την προστασία από μια σειρά παθήσεων. Πολλά από τα οφέλη του καφέ αποδίδονται στα αντιοξειδωτικά και αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα και για το έντερο.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καφέ είναι προστατευτικές έναντι του οξειδωτικού στρες, το οποίο μπορεί να συμβάλει σε προβλήματα γαστρεντερικού συστήματος.

Επίσης η προσθήκη του κακάο μπορεί να αυξήσει αυτά τα οφέλη. Και αυτό γιατί σκόνη κακάο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, όπως ο καφές, έτσι λοιπόν όταν συνδυάζετε τα δύο, ουσιαστικά προσθέτετε περισσότερη αντιοξειδωτική δύναμη στο ρόφημά σας.

Το οξειδωτικό στρες και τα μη ισορροπημένα βακτήρια του εντέρου είναι βασικοί παράγοντες σε γαστρεντερικές παθήσεις όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, όπου μέρη του πεπτικού σας συστήματος έχουν φλεγμονή, προκαλώντας συμπτώματα όπως διάρροια, πόνο στο στομάχι, αιματηρά κόπρανα, απώλεια βάρους και κόπωση.

Η έρευνα δείχνει ότι οι πολυφαινόλες μπορεί να είναι σε θέση να μετριάσουν το οξειδωτικό στρες, να προάγουν τη βακτηριακή ποικιλομορφία στο έντερο και να βελτιώσουν τις ανοσολογικές σας αποκρίσεις.

4 Συμβουλές για την προετοιμασία ενός υγιεινού καφέ

Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να διασφαλίσετε ότι ο πρωινός καφές σας υποστηρίζει την υγεία σας.

Προσέξτε τη μέθοδο παρασκευής

Εάν έχετε καούρα ή παλινδρόμηση οξέος ο κρύος καφές μπορεί να είναι πιο κατάλληλη επιλογή. Η διαδικασία της κρύας παρασκευής κάνει τον καφέ λιγότερο όξινο σε σύγκριση με τις μεθόδους ζεστής παρασκευής. Αυτό μπορεί να είναι πιο ήπιο για το στομάχι και μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για όσους αντιμετωπίζουν πεπτικές ενοχλήσεις με τον κανονικό καφέ.

Προγραμματίστε τον καφέ σας ανάλογα

Η κατανάλωση καφέ νωρίς το πρωί, ειδικά με άδειο στομάχι, μπορεί να αυξήσει την παραγωγή οξέος του στομάχου, το οποίο μπορεί να μην είναι ιδανικό για άτομα με παλινδρόμηση οξέος, καούρα ή άλλα πεπτικά προβλήματα. Το να έχετε ένα μικρό γεύμα ή σνακ πριν πιείτε καφέ, μπορεί να μετριάσει αυτά τα συμπτώματα.

Από την άλλη πλευρά, το να πίνεις με άδειο στομάχι μπορεί να είναι χρήσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν έχετε δυσκοιλιότητα, ο καφές με άδειο στομάχι μπορεί να διεγείρει την κίνηση του εντέρου.

Αποφύγετε ορισμένα πρόσθετα

Μερικά κοινά συστατικά του καφέ θα μπορούσαν να βλάψουν το έντερο σας. Η συμβουλή μου είναι να περιορίσετε τα πρόσθετα του καφέ που συνήθως προκαλούν δυσμενή συμπτώματα στο γαστρεντερικό σωλήνα ή εντείνουν τη λαχτάρα και την πείνα.

Αυτά περιλαμβάνουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητά γλυκαντικά όπως σουκραλόζη και ασπαρτάμη, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και φούσκωμα σε μερικούς ανθρώπους και γαλακτοκομικά για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Η επιλογή μιας κρέμας με λιγότερα λιπαρά μπορεί επίσης να είναι καλύτερη επιλογή για μερικούς ανθρώπους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika

Νέας γενιάς τεχνητό γλυκαντικό σε γλυκά, αναψυκτικά βλάπτει το έντερο, λένε οι ειδικοί

Efi Nika

Τα πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας: Χωρίς ζύμωμα, με μόνο 3 υλικά και έτοιμα σε 20 λεπτάκια

Efi Nika