Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το αντιφλεγμονώδες μπαχαρικό που κάνει θαύματα στην υγεία – Πώς να ετοιμάσετε το μαγικό ρόφημα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δεν βοηθά μόνο στην απώλεια βάρους 

Διαβάστε πόσο μπορεί να προστατέψει την υγεία σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το ρόφημα κανέλας με την απώλεια βάρους. «Δεν είναι σωστό να αποδώσουμε αυτό το αποτέλεσμα μόνο στο ρόφημα. Αλλά είναι αλήθεια ότι η κανέλα έχει θερμογόνο δράση, η οποία αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και κάνει το μεταβολισμό μας πιο γρήγορο.

Αυτό κάνει και την καύση του λίπους πιο αποτελεσματική», εξηγεί η διακεκριμένη διατροφολόγος Elaine Pádua.

«Συνοδευόμενη από έναν υγιεινό τρόπο ζωής, η συνήθεια της κατανάλωσης ροφήματος κανέλας μπορεί να αποτελέσει συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους», λέει η ειδικός.

Οι ευεργετικές της ιδιότητες

«Η κανέλα έχει αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, νευρορυθμιστική δράση… Διαθέτει μια σειρά από βιοδραστικά συστατικά που επιφέρουν οφέλη στη λειτουργία του οργανισμού στο σύνολό του», εξηγεί η Dr Elaine.

Η μόνη αντένδειξη, σύμφωνα με την ίδια, είναι για τις έγκυες γυναίκες. «Καθώς η κανέλα έχει εμμηναγωγό δράση, μπορεί να έχει αποβολική δράση. Γι’ αυτό συνήθως δεν συνιστώ την κατανάλωση αυτού του τσαγιού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αλλά στην περίοδο μετά τον τοκετό, μπορεί να εισαχθεί κανονικά».

Καλή για την καρδιά

Υπάρχουν αρκετές μελέτες που δείχνουν τη θεραπευτική προληπτική ικανότητα του τσαγιού κανέλας, ειδικά για τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Το τσάι κανέλας συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της ολικής χοληστερόλης, της LDL και των τριγλυκεριδίων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση ενός επαρκούς μεταβολισμού των λιπιδίων, προωθώντας την πρόληψη για όσους διατρέχουν καρδιαγγειακό κίνδυνο. Επιπλέον, υπάρχουν μελέτες που επιβεβαιώνουν τον διαμορφωτικό της ρόλο στην αρτηριακή πίεση, με άμεσες ευεργετικές επιδράσεις στην καρδιά και τα αγγεία.

Βοηθά στη γλυκαιμική ισορροπία

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η κανέλα έχει υπογλυκαιμική δράση, δηλαδή κάνει την ινσουλίνη να λειτουργεί επαρκέστερα στο σώμα μας, βοηθώντας στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτό ωφελεί ακόμη και όσους δεν είναι διαβητικοί.

Βελτιώνει τα συμπτώματα της εμμήνου ρύσεως

Το ρόφημα κανέλας βοηθά στη ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου, απαλύνει τον πόνο, τις κράμπες και μειώνει την ένταση της εμμηνορροϊκής ροής.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα βοηθά στην οξείδωση του λευκού λιπώδους ιστού, αυτού που δημιουργεί δυσφορία σε σχέση με το βάρος. Οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι το μπαχαρικό δρα αυξάνοντας τη δράση της λεπτίνης, μιας ορμόνης που χαρίζει περισσότερο κορεσμό.

Αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου

Για να σας δώσουμε μια ιδέα, 100 γραμμάρια κανέλας έχουν 1.228 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου. Για τα άτομα που περιορίζουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το τσάι κανέλας μπορεί να ενδείκνυται για την αύξηση της πρόσληψης ασβεστίου, ειδικά μετά την ηλικία των 40 ετών, λόγω της απώλειας οστικής μάζας.

Καταπολεμά το πρήξιμο

Η κανέλα αποτελεί εξαιρετική πηγή καλίου, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της κατακράτησης νερού στις γυναίκες.

Προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι γεμάτη με σπουδαία αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Χάρη σε μια ουσία που ονομάζεται κουμαρίνη, η οποία έχει αντιπηκτικές ιδιότητες, η κυκλοφορία του αίματος καταλήγει να γίνεται με πιο αποτελεσματικό τρόπο και αυτό σημαίνει πιο αποτελεσματική παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους μυς, τα όργανα και τους ιστούς.

Πώς να προετοιμάσετε το ρόφημα

Ρίξτε 500 ml φιλτραρισμένο νερό και προσθέστε 2 ξυλάκια κανέλας. Αφήστε το να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε την κανέλα και απολαύστε το ρόφημα.

 

ygeiamou.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν τα πάντα στα κυλικεία των σχολείων: Έρχεται το νέο υγιεινό «μενού», ποιες τροφές θα περιέχει

Efi Nika

Νέας γενιάς τεχνητό γλυκαντικό σε γλυκά, αναψυκτικά βλάπτει το έντερο, λένε οι ειδικοί

Efi Nika

Τα πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας: Χωρίς ζύμωμα, με μόνο 3 υλικά και έτοιμα σε 20 λεπτάκια

Efi Nika