Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Το τένις στην Αττάλεια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

2012 London Paralympics - Day 7 - Panasonic

 

Το τένις στην Αττάλεια

Στην Αττάλεια της Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο κύπελλο τένις με αμαξίδιο για το έτος 2015. Η διεθνής ομοσπονδία αντισφαίρισης (ITF) ανακοίνωσε την διοργανώτρια πόλη του BNP Paribas παγκοσμίου κυπέλου τένις με αμαξίδιο για το έτος 2015.

Η Αττάλεια πρόκειται να διοργανώσει για τρίτη φορά το παγκόσμιο κυπέλου στα χωμάτινα γήπεδα του ομίλου Αλί Μπέη 25 με 31 Μαΐου. Πρώτη διοργάνωση ήταν τα προκριματικά του 2012, δεύτερη τα τελικά του 2013. «Η ITF είναι στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το παγκόσμιο κύπελλο θα επιστρέψει στην Αττάλεια, που έχει διοργανώσει με εξαιρετική επιτυχία τις δυο προηγούμενες διοργανώσεις που της ανατέθηκαν» δήλωσε ο πρόεδρος της ITF Φραντσέσκο Ρίτσι.

Η πόλη της Αττάλειας είναι η πόλη που έχει χαρίσει τις μεγαλύτερες χαρές για το ελληνικό τένις σε αμαξίδιο καθώς το 2012 στα προκριματικά κατέκτησε το χαλκινο μετάλλιο κερδίζοντας παράλληλα και την συμμέτοχη στο παγκοόσμιο πρωτάθλημα της Σεούλ στην Κορέα. Το 2013, στο παγκόσμιο κύπελλο η Εθνική ομάδα αποτελούμενη από τους Γιώργο Λαζαρίδη, Στέφανο Διαμαντή, Επαμεινώνδα Σταμάτη, με προπονητή τον Γιώργο Κόντο κατέκτησε την δεύτερη θέση στο δεύτερο γκρουπ και διεκδικήσε την άνοδο της στα μπαράζ, την οποία όμως έχασαν από την ομάδα των ΗΠΑ.

Η εθνική μας ομαδικά διεκδικήσει και πάλη την συμμετοχή της στο παγκόσμιο κύπελλο στην δεύτερη κατηγορία, μέσο του προκριματικού γύρου που θα διεξήχθη και αυτό στην πολύ της Ατέλειας στο Κάγια Μπέλεκ ξενοδοχείο, χωρίς να έχουν βγει ακόμα οι επίσημες ημερομηνίες των προκριματικών αγώνων. Η σύνθεση της ομάδας που τόσο επιτυχημένη είναι, δεν αναμένεται να αλλάξει από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Κόντο με τους Διαμαντή, Λαζαρίδη και Σταμάτη.

Ο προκριματικός της Αφρικάνικης ηπείρου θα διεξαχθέν στην Κένυα στο Ναϊρόμπι 26 Φεβρουαρίου με 1η Μάρτιου. Οι προκριματικοί της Ασίας θα διεξαχθούν στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα 28 με 31 Μαρτίου. Για την Αμερικανική ήπειρο δεν έχουν οριστικοποιηθεί ούτε ο τόπος αλλά ούτε και οι ημερομηνίες.

Για την προϊστορία το περσινό παγκόσμιο κύπελλο που διεξήχθη στην Ολλανδία και στην πολύ Άλφεν αν ντεν Ράιν (26-5 με 1-6/2014) η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 11η θέση του δεύτερου γκρουπ. Το τίτλο κατέκτησαν για τους άνδρες για 6 φορά η Γαλλία ενώ η διοργανώτρια χώρα πανηγύρισε τον 27 τίτλο στις γυναίκες . Η Μεγάλη Βρετανία κέρδισε τον τίτλο στους αθλητές με τετραπληγία οπού είναι μεικτοί άνδρες και γυναίκες για τετάρτη φορά. Στην κατηγορία των τζούνιορ αθλητών για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε η Ρωσία.

sportsfeed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea