Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα αμύγδαλα: Ένας μικρός καρπός με μεγάλες δυνατότητες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα αμύγδαλα είναι ένας δημοφιλής ξηρός καρπός που είναι γνωστός για τη διατροφική του αξία. Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών, υγιών λιπαρών και βιταμινών και μετάλλων.

Διατροφική αξία αμυγδάλων

Μια μερίδα αμυγδάλων (28 γραμμάρια) περιέχει τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά:

  • Θερμίδες: 160
  • Υδατάνθρακες: 6 γραμμάρια
  • Φυτικές ίνες: 3,5 γραμμάρια
  • Πρωτεΐνες: 6 γραμμάρια
  • Λίπη: 14 γραμμάρια
  • Μονοακόρεστα λιπαρά: 9 γραμμάρια
  • Πολυακόρεστα λιπαρά: 2 γραμμάρια
  • Χοληστερόλη: 0 γραμμάρια
  • Νάτριο: 0 γραμμάρια
  • Κάλιο: 200 χιλιοστόγραμμα
  • Βιταμίνη Ε: 37% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης (ΣΗΔ)
  • Μαγγάνιο: 32% της ΣΗΔ
  • Μαγνήσιο: 20% της ΣΗΔ
  • Σίδηρος: 1,05 χιλιοστόγραμμα

Σημαντικά οφέλη αμυγδάλων

Τα αμύγδαλα έχουν συνδεθεί με μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Υγιής καρδιά: Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για την καρδιά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης LDL (κακή χοληστερόλη), η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
  • Υγιής έλεγχος του σακχάρου στο αίμα: Τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.
  • Απώλεια βάρους και διαχείριση βάρους: Τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της όρεξης και στην αύξηση του κορεσμού. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βάρους και στη διατήρηση του βάρους σε άτομα που κάνουν δίαιτα.
  • Υγιής εγκυμοσύνη και ανάπτυξη του εμβρύου: Τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία είναι σημαντική για την ανάπτυξη του εμβρύου. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας των νεογνών.
  • Υγιής δέρμα: Τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο.

Συμπέρασμα

Τα αμύγδαλα είναι μια θρεπτική τροφή που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών, υγιών λιπαρών και βιταμινών και μετάλλων.

Η κατανάλωση αμυγδάλων ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα, της απώλειας βάρους και της διαχείρισης βάρους, της υγείας της εγκυμοσύνης και της υγείας του δέρματος.

ΠΗΓΗ: giatros-in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika