Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Συνεχίζονται οι παγκόσμιες διακρίσεις

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

DSC_0089

Συνεχίζονται οι παγκόσμιες διακρίσεις

Δύο πέμπτες θέσεις μία έβδομη καθώς και ένα πανελλήνιο ρεκόρ ήταν ο σημερινός απολογισμός για τον ελληνικό στίβο, στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενείται για δεύτερη ημέρα στην Ντόχα του Κατάρ. Η Στέλλα Σμαραγδή με 5.32μ. κατέλαβε την 5η θέση στο μήκος Τ47 καταρρίπτοντας παράλληλα το πανελλήνιο ρεκόρ, η Βαλασία Κυργιοβανάκη ήταν 5η στη σφαίρα F20 με 11.87μ., ενώ ο Χρήστος Καπέλλας κατετάγη έβδομος στο μήκος F44 με 6.39μ.. Στο μήκος F44 συμμετείχε και ο Κωνσταντίν Βέλτσι που πήρε την 14η θέση με 5.24μ.

Πέμπτη η Σμαραγδή στο μήκος Τ47

Η Στυλιανή Σμαραγδή… σημάδεψε τα 5 μέτρα 32 εκατοστά και ανταμείφθηκε με την 5η θέση στον τελικό του μήκους κατηγορίας Τ47. Η αθλήτρια από την Χαλκιδική, είδε τόσο το πρώτο όσο και το τρίτο άλμα της να μετριέται 5.32μ. Και μπορεί στην πρώτη περίπτωση να μην ήταν πανελλήνιο ρεκόρ (ευνοϊκός άνεμος +2.3), ωστόσο στην δεύτερη περίπτωση ο άνεμος ήταν με το μέρος της. Με ευνοϊκό άνεμο +1.5 σημείωσε ακόμη ένα πανελλήνιο ρεκόρ μέσα στη χρονιά, με το προηγούμενο να ήταν 5.21μ. από τις 8 Ιουλίου 2015 στην Θεσσαλονίκη.

Η Σμαραγδή, η οποία θ` αγωνιστεί και στα 100μ. της ίδιας κατηγορίας, είχε άλλες τρεις έγκυρες προσπάθειες που μετρήθηκαν 5.14μ, 5.16μ. και 5.23μ. Με την ολοκλήρωση των προσπαθειών της, έσπευσε στην… ελληνική κερκίδα για να ευχαριστήσει τα μέλη της ελληνικής κοινότητας που γέμισαν την κερκίδα και στάθηκαν στο πλευρό της καθ` όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 50 άτομα, μέλη της ελληνικής κοινότητας αλλά και μέλη της ελληνικής αποστολής βρέθηκαν κοντά στην πρωταθλήτρια μας, η οποία έχει βάλει… πλώρη για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Διαβάστε για τις διακρίσεις των υπολοίπων Ελλήνων αθλητών και το σημερινό πρόγραμμα αναλυτικά  ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea