Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι 7 καλύτερες τροφές για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Υπάρχουν αρκετοί κανόνες για το τι πρέπει να τρώτε και τι όχι όταν είστε έγκυος, τι γίνεται όμως όταν προσπαθείτε να συλλάβετε;

Γνωρίζουμε ότι το τί τρώμε παίζει σημαντικό ρόλο στη γονιμότητα, καθώς οι τροφές μπορούν να βοηθήσουν το σώμα μας να ανταποκριθεί σωστά και το αναπαραγωγικό μας σύστημα, δεν διαφέρει σε αυτό.

Ο εμμηνορροϊκός κύκλος μιας γυναίκας φαίνεται αρκετά απλός. Όταν γίνεται η ωορρηξία, το σώμα προετοιμάζεται για τη σύλληψη και αν δεν γίνει σύλληψη εμφανίζεται η περίοδος. Αλλά υπάρχουν τόσες πολλές σωματικές λειτουργίες στο παρασκήνιο που επηρεάζουν αυτή τη φυσική διαδικασία. Όπως για παράδειγμα τα τρόφιμα. Τα τρόφιμα παίζουν ρόλο στη γονιμότητά μας.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να μεγαλώσετε την οικογένειά σας ή προσπαθείτε να συλλάβετε και δεν τα καταφέρνετε, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε τι πραγματικά τρώτε.

Μια διατροφή, πλούσια σε υγιή λίπη, φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και πρωτεΐνες σίγουρα την ακολουθούμε όλοι, όμως, όταν θέλετε να αποκτήσετε παιδί, ίσως να πρέπει να την προσέξετε ακόμη περισσότερο.

Ορίστε επτά τροφές που θα ενισχύσουν την γονιμότητά σας

+ ένα βίντεο με 8 ακόμη τροφές που ενισχύουν την γονιμότητα

Κινόα / Ο σπόρος αυτός είναι μια πραγματική υπερτροφή και συνιστάται για τη βέλτιστη γονιμότητα. Πρόκειται για ένα φυσικό, χωρίς γλουτένη δημητριακό ολικής άλεσης, που μπορεί να ελέγξει τα ποσοστά σακχάρου στο αίμα.

Φακές / Οι φακές είναι πλούσιες σε πηγή φυλλικού οξέος, σιδήρου και φυτικών ινών.

Γιαούρτι / Είναι γνωστό ότι το γιαούρτι κάνει καλό στο στομάχι, οι επιστήμονες όμως υποστηρίζουν ότι αυξάνει και τη γονιμότητα.

Blueberries / Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, μια ομάδα αντιοξειδωτικών ουσιών που βοηθούν στην αύξηση της γονιμότητας.

Μύδια / Τα μύδια είναι πηγή ψευδαργύρου και δεν ενισχύουν μόνο τη γυναικεία γονιμότητα αλλά και την ανδρική.

Σπανάκι / Το σπανάκι αποτελεί εξαιρετική πηγή σιδήρου και φολικού οξέος, βοηθώντας έτσι στην γονιμότητα.

Άγριος σολομός / Είναι πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  Mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ζητάει όλος ο πλανήτης: Αυτό το Ελληνικό φρούτο σαρώνει παγκοσμίως, σπάει κάθε ρεκόρ εξαγωγών – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το μοσχομυριστό φρούτο που ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου

Efi Nika

Πάσχα: Πόσες θερμίδες και χοληστερίνη έχει ο οβελίας, η μαγειρίτσα και το κόκκινο αυγό

Efi Nika