Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι 6 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε στη διάρκεια της περιόδου!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι 6 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε στη διάρκεια της περιόδου.

Οι κράμπες στην κοιλιά, η κατακράτηση υγρών και οι πονοκέφαλοι είναι μερικά από τα δυσάρεστα συμπτώματα που βιώνει μια γυναίκα τις μέρες της περιόδου.

Η διατροφή που ακολουθεί αυτό το διάστημα μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να είστε πολύ προσεκτικές και να αποφεύγετε τροφές που προκαλούν φούσκωμα και προβλήματα του πεπτικού, επηρεάζουν τη διάθεση και επιτείνουν το αίσθημα κόπωσης.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Καφεΐνη: Λόγω της κούρασης που αισθάνονται πολλές γυναίκες τις μέρες της περιόδου, καταφεύγουν στην κατανάλωση πολλών καφέδων ή άλλων ροφημάτων με καφεΐνη. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθουν περισσότερο φούσκωμα και να ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου.

Ζάχαρη: Είναι γνωστό ότι αυτές τις μέρες είναι πιο έντονες οι λιγούρες και ειδικά η επιθυμία για οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη λόγω της αναστάτωσης των ορμονών. Οι μεταβολές της διάθεσης και οι αυξομειώσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα οδηγούν σε ακατάλληλες επιλογές τροφών, οι οποίες σας κάνουν να νιώθετε χειρότερα. Πρόκειται δηλαδή για φαύλο κύκλο, τον οποίο αν θέλετε να αποφύγετε, καλό είναι να μείνετε μακριά από τη ζάχαρη.

Λιπαρά: Οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορούν να επηρεαστούν από μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Για να διατηρήσετε το φούσκωμα υπό έλεγχο, περιορίστε τροφές όπως τα λιπαρά κρέατα και τα γαλακτοκομικά με πολλά λιπαρά.

Αλάτι και τηγανητά: Ένα πιάτο τηγανητές πατάτες φαντάζει ιδανική επιλογή, σύντομα όμως θα το μετανιώσετε, καθώς θα χειροτερέψει η διάθεσή σας. Τα τηγανητά επιδεινώνουν τα προβλήματα του πεπτικού, ενώ λόγω του αλατιού που περιέχουν, προκαλούν και κατακράτηση υγρών.

Γαλακτοκομικά: Αποτελούν κοινή αιτία φουσκώματος, και ειδικά τις μέρες της περιόδου. Είναι επίσης πιθανό να επιδεινώσουν τις κοιλιακές κράμπες.

Αλκοόλ: Αυξάνει το φούσκωμα και τα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα. Είναι επίσης πιθανό να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας, γι’ αυτό καλό είναι να το περιορίσετε.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr  ,  yahoo.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γρήγορη απώλεια βάρους χωρίς πολύ κόπο: Χάσε 7 κιλά σε έναν μήνα με τη δίαιτα του γιαουρτιού

Efi Nika

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Efi Nika

Λιποδιαλυτικό ρόφημα: Σπιτική συνταγή του λεπτού για αποτοξίνωση και γρήγορη απώλεια βάρους, με φυσικό τρόπο

Efi Nika