Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κοροναϊός: 15 ημέρες άδειας από το… κράτος για τους γονείς το βασικό σενάριο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο κοροναϊός φέρνει σε δυσχερή θέση τους εργαζόμενους γονείς

Ειδικό σχήμα αδειών για τους γονείς των παιδιών που φοιτούν σε σχολεία που κλείνουν εξετάζει το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για άδεια 15 + 15 ημέρων, δηλαδή έως 15 ημερών στη μητέρα και έως 15 ημερών στον πατέρα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς μετά το λουκέτο στα σχολεία λόγω κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εφαρμοστεί ένα μεικτό σύστημα με βάση το οποίο ένα μέρος της άδειας θα αφαιρείται από την κανονική άδεια του εργαζόμενου (αυτή θα είναι η συνεισφορά του εργαζόμενου στο μέτρο) ενώ το υπόλοιπο τμήμα της άδειας θα επιβαρύνει τον εργοδότη και το κράτος. Οι ημέρες της άδειας τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα ανέρχονται σε 15 για τον πατέρα και σε 15 για τη μητέρα και μπορεί να χορηγούνται σπονδυλωτά ανάλογα με τις ανάγκες.

Μάθετε περισσότερα

Κλείνουν και τα φροντιστήρια σε όλη τη χώρα

Κοροναϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας

Κοροναϊός: Επίδομα 718 ευρώ για 45 ημέρες στο τραπέζι του υπουργείου Εργασίας

Νωρίτερα, ότι κλείνουν όλα τα σχολείαδημόσια και ιδιωτικά καθώς και τα Πανεπιστήμια λόγω κοροναϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια καθώς και δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας θα μείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους, έτσι ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κοροναϊού. Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Η υπουργός Παιδείας ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να κλείσουν και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσηςσε όλη τη χώρα, καθώς επίσης και πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης στο πλαίσιο των γενικότερων μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση.

Το πλάνο για τη χρονιά μετά το «λουκέτο» των 14 ημερών στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει τους τρόπους που θα καλυφθούν οι ώρες που χάνονται από το «λουκέτο» των 14 ημερών στα σχολεία.

«Λουκέτο» σε όλα τα σχολεία της χώρας λόγω κορωνοϊού

Την αναστολή κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα για 14 ημέρες, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας. Ο κ. Κικίλιας δεσμεύθηκε για μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς που αναγκάζονται να μένουν σπίτι, όσο και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Όλα αυτά την ώρα που στον κατάλογο των ασθενών προστίθενται σήμερα άλλα 5 κρούσματα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό για την Ελλάδα στα 89.

Μάθετε περισσότερα

Κλείνουν και τα φροντιστήρια σε όλη τη χώρα

Κοροναϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας

Κοροναϊός: Επίδομα 718 ευρώ για 45 ημέρες στο τραπέζι του υπουργείου Εργασίας

www.ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου»: Τι γιορτάζουμε την Μεγάλη Πέμπτη, ο Μυστικός Δείπνος και η προδοσία του Ιούδα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μητέρα έδιωξε κακήν κακώς τον νονό του γιου της επειδή του έφερε λαμπάδα από οργανισμό για καρκινοπαθή παιδιά

Efi Nika

Σοκ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας: 55χρονος έκανε βουτιά και μετά από λίγο επέπλεε νεκρός, ούρλιαζαν οι λουόμενοι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika