Newsitamea.gr
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Κοροναϊός: Επίδομα 718 ευρώ για 45 ημέρες στο τραπέζι του υπουργείου Εργασίας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στη δυνατότητα ενεργοποίησης ρήτρας για επίδομα 718 ευρώ και για 45 ημέρες που θα αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω ανωτέρας βίας για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού αναφέρθηκαν κοινωνικοί εταίροι αποχωρώντας από τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προανήγγειλε νέα δέσμη κυβερνητικών παρεμβάσεων κατά την διάρκεια της σύσκεψης που είχε με τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ,ΣΕΒ, ΕΣΕΕ,ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ), η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τους φορείς, θα αξιοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Οι εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών, παρουσίασαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του κοροναϊού στους χώρους εργασίας, παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Η παρουσία του διοικητή του ΟΑΕΔ, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς κατά την διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των φορέων έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στα κονδύλια που μπορεί βάσει της νομοθεσίας να διαθέσει ο Οργανισμός σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, όπως η καταβολή επιδόματος 718 ευρώ για 45 μέρες όταν μια επιχείρηση αναστείλει την λειτουργία της λόγω ανυπαίτιου κωλύματος έπειτα από κρατική απόφαση.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτο επίδομα 350 ευρώ στις 30 Μαΐου: Αν έχεις παιδί που πάει Λύκειο είναι κρίμα να το χάσεις – Ποιοι το παίρνουν

Efi Nika

Έχει μόνο 1 όρο και το πήρες: Ξεκινά το επίδομα των 1.320 ευρώ για τρόφιμα, είδη βασικής ανάγκης και σχολικά

Efi Nika

Παίρνεις 2.400€ στο χέρι με 1 απλή αίτηση: Το άγνωστο επίδομα που δικαιούνται πολλοί αλλά το ξέρουν ελάχιστοι

Efi Nika