Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Καριέρα, σχέσεις, διατροφή: Ποιο βρίσκεται στην κορυφή των στόχων μας για τη νέα χρονιά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι είναι πιο σημαντικό για τους ανθρώπους φέτος; Νέα έρευνα αποκαλύπτει το βασικό στόχο των ανθρώπων για το 2024, καθώς και τους λόγους που κρύβονται πίσω από αυτόν.

Στην αρχή κάθε έτους, οι άνθρωποι τείνουν να θέτουν στόχους. Οι στόχοι αυτοί αφορούν σε πολλούς, διαφορετικούς τομείς, όπως τα επαγγελματικά ή τα προσωπικά τους, στόχοι διατροφής και άσκησης και πολλά άλλα.

Ποιος φαίνεται να είναι, λοιπόν, ο κυρίαρχος στόχος για το 2024;

Η διατροφή φαίνεται να απασχολεί τους ανθρώπους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τη χρονιά που ξεκινά. Όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη, η βελτίωση της διατροφής αποτελεί για φέτος τον ισχυρότερο στόχο για το 34% των ανθρώπων, υπερισχύοντας ακόμη και σε σχέση με τις επαγγελματικές (9%) ή προσωπικές (22%) υποθέσεις.

Ειδικότερα, η έρευνα σε 2.000 συμμετέχοντες αποκάλυψε ότι οι πιο ηθικές επιλογές τροφίμων είναι ο μεγαλύτερος στόχος της χρονιάς για σχεδόν 6 στους 10 (57%) ερωτηθέντες, ακολουθούμενες από την ανάπτυξη πιο φιλικών προς το περιβάλλον καθημερινών συνηθειών (56%) και τον περιορισμό της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος (37%). Ένα άλλο 63% θα ανταλλάξει πιθανότατα αυτά που καταναλώνει σήμερα με πιο υγιεινές εναλλακτικές, ενώ το 67% σχεδιάζει να κάνει τουλάχιστον 3 υγιεινές ανταλλαγές.

Αυτές οι ανταλλαγές περιλαμβάνουν την κατανάλωση περισσότερης γαλοπούλας αντί χοιρινού (31%), περισσότερου νερού αντί σακχαρούχων ποτών (62%), την παρασκευή σπιτικής σάλτσας αντί συσκευασμένων προϊόντων (59%) και την κατανάλωση φρούτων αντί  γλυκών (34%). Οι μισοί θα επανεξετάσουν, επιπλέον, τις επιλογές του πρωινού τους, με το 85% να ανταλλάσσει το χοιρινό με γαλοπούλα.

Το κίνητρο πίσω από τους φετινούς διατροφικούς στόχους

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το συμπέρασμα της έρευνας που διεξήχθη από την OnePoll για λογαριασμό της Godshall’s Quality Meats και διαπιστώνει ότι το ισχυρότερο κίνητρο των ανθρώπων είναι να είναι υγιείς για χάρη του συντρόφου τους (28%), περισσότερο απ’ ό,τι για τον εαυτό τους (19%).

Οι περισσότεροι, ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι στόχοι τους δεν είναι τόσο εύκολοι και αναμένουν να αντιμετωπίσουν ορισμένες προκλήσεις κατά την προσπάθεια επίτευξής τους. Περισσότεροι από 7 στους 10 (73%) πιστεύουν ότι θα είναι δύσκολο να μάθουν πώς να μαγειρεύουν ή να προετοιμάζουν υγιεινές εναλλακτικές λύσεις για τα γεύματά τους. Άλλοι πιστεύουν ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο να εφαρμόσουν στην πράξη αυτούς τους στόχους (59%) και να βρουν νέα αγαπημένα φαγητά αντί αυτών που επέλεγαν έως τώρα (51%).

«Η αντικατάσταση του χοιρινού με γαλοπούλα είναι μια απλή, υγιεινή αλλαγή για όσους ακολουθούν μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη λίπους», επισημαίνει η Parker Wallace, ιδιοκτήτρια του Parker’s Plate. «Εκτός από υπέροχη γεύση, η γαλοπούλα έχει λιγότερα ολικά λιπαρά και τα μισά κορεσμένα λίπη συγκριτικά με το χοιρινό».

Αναφορικά με την υιοθέτηση πιο υγιεινών επιλογών, σχεδόν 8 στους 10 (78%) δήλωσαν ότι είναι ευκολότερο να ξεκινήσουν με μικρές αλλαγές, παρά να αλλάξουν ολόκληρη τη διατροφή τους. Τέλος, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι τείνουν να προσανατολίζονται περισσότερο (60%) προς επιλογές που έχουν ήδη δοκιμάσει στο παρελθόν.

«Με τις φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες να αποτελούν όλο και μεγαλύτερη προτεραιότητα για τους καταναλωτές το 2024, είναι σημαντικό να αναζητούμε προϊόντα που υποστηρίζουν βιώσιμες δράσεις και αφήνουν ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», καταλήγει ο Ron Godshall, πρόεδρος της Godshall’s Quality Meats.

 

ygeiamou.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Efi Nika

Τι να προσέχουν οι καρδιοπαθείς το Πάσχα

Efi Nika

Υψηλή χοληστερόλη: Μία καρδιολόγος αποκαλύπτει τους 5 καλύτερους τρόπους να τη ρίξουμε φυσικά

Γιώργος Newsitamea