Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κάνεις δίαιτα; Δες ποια είναι τα βραδινά σνακ που επιτρέπεται να φας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Είναι αργά το βράδυ και ενώ σε λίγη ώρα τελειώνει η ταινία που βλέπεις και σκόπευες να πας για ύπνο, το στομάχι σου σου υπενθυμίζει ότι έχεις αρκετές ώρες να φας…

Τι κάνεις; Σφίγγεις τα δόντια και πέφτεις για ύπνο περιμένοντας το πρωινό ή ενδίδεις και παίρνεις τον δρόμο για το… ψυγείο; Η απόφαση αναμφίβολα δύσκολη, δεδομένου ότι προσπαθείς πολύ να χάσεις τα περιττά κιλά που κουβαλάς από τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Για να δούμε όμως τι λένε επί του θέματος οι ειδικοί…

«Για να μπορέσεις να κοιμηθείς καλά, το στομάχι σου δεν πρέπει να είναι ούτε εντελώς άδειο ούτε πολύ γεμάτο» αναφέρει η διαιτολόγος Λίσα Μόσκοβιτς. Από τη μία, είναι βέβαιο ότι θα δυσκολευτείς να κοιμηθείς αν το στομάχι σου γουργουρίζει, από την άλλη όμως αν φας λίγο πριν ξαπλώσεις πιθανότατα θα αντιμετωπίσεις προβλήματα δυσπεψίας και επίσης δεν πρόκειται να κάψεις τις θερμίδες που πήρες.

Κάνεις δίαιτα; Δες ποια είναι τα βραδινά σνακ που επιτρέπεται να φας

Για να βρεις την τέλεια ισορροπία, προτείνει η Μόσκοβιτς, αρχικά αξιολόγησε την πείνα σου από το 1 ως το 10 (με το 10 να αντιπροσωπεύει την πολύ έντονη πείνα). Αν η πείνα σου «πιάνει βάση» ή βρίσκεται κάτω από το 5, μπορείς να την ξεγελάσεις με ένα ποτήρι νερό ή ένα φλιτζάνι τσάι και θα κοιμηθείς χωρίς πρόβλημα.

Αν πάλι βρίσκεσαι κάπου στο 6 ή και παραπάνω, τότε καλό θα είναι να φας κάτι πριν κοιμηθείς. Αυτό το «κάτι» όμως δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 200 θερμίδες. Μερικές καλές επιλογές είναι μία φέτα μαύρο ψωμί, λίγα δημητριακά ολικής άλεσης ή ένα μπολ ποπκόρν (χωρίς βούτυρο φυσικά), καθώς παρέχουν ποιοτικούς υδατάνθρακες που θα βοηθήσουν να απελευθερωθεί στον οργανισμό σου σεροτονίνη, ένας νευροδιαβιβαστής που προωθεί τη χαλάρωση και προετοιμάζει το σώμα για ύπνο.

Η Μόσκοβιτς επισημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις σνακ με πολλές πρωτεΐνες ή πολλά λιπαρά, καθώς τα συστατικά αυτά μεταβολίζονται με αργό ρυθμό και πιθανότατα θα διαταράξουν τον ύπνο σου.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Vegan διατροφή: Πώς μπορείς να πάρεις όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι

Efi Nika

Τραχανάς o… θρεπτικός: 5 συνταγές για όλα τα γούστα

Efi Nika

Δυσπεψία: Πώς να τρώτε και τι να αποφεύγετε για να την αντιμετωπίσετε

Efi Nika