Newsitamea.gr
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η παχυσαρκία ρίχνει τις άμυνες του ανοσοποιητικού στο λεπτό έντερο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η παχυσαρκία ρίχνει τις άμυνες του ανοσοποιητικού στο λεπτό έντερο

Η παχυσαρκία ρίχνει τις άμυνες του ανοσοποιητικού στο λεπτό έντερο

shutterstock

Σύμφωνα με μελέτη γάλλων ερευνητών η παχυσαρκία ρίχνει τις άμυνες του ανοσοποιητικού στο λεπτό έντερο, καθώς τα κύτταρα του ανοσοποιητικού που είναι περισσότερα στα παχύσαρκα άτομα ,αλλάζουν την λειτουργία της εντερικής βλεννογόνου αλλά δεν την καταστρέφουν.

Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος εκκρίνουν κάποια μόρια τις κυτοκίνες, οι οποίες διατηρούν τη φλεγμονή. Η χρόνια αυτή φλεγμονή είναι μεγάλη για τον μεταβολισμό αφού αντιστέκεται στην ινσουλίνη, η οποία ρυθμίζει την είσοδο των υδατανθράκων (σακχάρων) στα εντερικά κύτταρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των σακχάρων και των λιπιδίων σε άλλους ιστούς του σώματος, η οποία συμβάλλει στην επιδείνωση της παχυσαρκίας.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές είναι σημαντικές οι εντερικές αλλαγές των παχύσαρκων ατόμων.

Όπως λένε, εξαιτίας των πολλών αναδιπλώσεων, η επιφάνεια του εντέρου μας μπορεί να ισούται με ένα γήπεδο τένις. Στην περίπτωση των παχύσαρκων το μέγεθος είναι ανάλογο τριών γηπέδων. Συνέπεια αυτής της αύξησης είναι να λαμβάνουν πολύ περισσότερη τροφή και κατά συνέπεια, αυξημένη ποσότητα θρεπτικών συστατικών που κατευθύνονται στο έντερο όταν τρώνε. Όλο αυτό προκαλεί αναταράξεις στη ρύθμιση των σακχάρων και των λιπιδίων και αυτό μπορεί να εξηγήσει πολλά από τα προβλήματα στην υγεία μας.

 

 

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυστραλία: 50 εκατομμύρια για την ανάπτυξη της κορυφαίας στον κόσμο τεχνητής καρδιάς

Βογιατζής Ηλίας

Τα οφέλη της αιμοδοσίας, μάθε τα πάντα, σώσε τρεις ζωές και τη δική σου!

Βογιατζής Ηλίας

Το «Χρυσό Αίμα», το πιο πολύτιμο αίμα στον κόσμο, που το έχουν μόνο 43 άνθρωποι!

Βογιατζής Ηλίας