ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

8 φυσικοί τρόποι καταπολέμησης της Ροδόχρου Ακμής

Η ροδόχρους ακμή είναι μία χρόνια διαταραχή του δέρματος που προκαλεί ερυθρότητα και τη δημιουργία σπυριών. Η ακριβής της αιτία παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, υπάρχει υποψία ότι συνδέεται με κληρονομικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως με την έκθεση στον ήλιο ή με την επίπονη άσκηση. Έχει αναφερθεί πως εάν τα συμπτώματα δεν καταπολεμηθούν, η διαταραχή θα χειροτερέψει με τα χρόνια.

Παρόλο που δεν υπάρχει θεραπεία για αυτή τη δερματική διαταραχή, υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης και περιορισμού των συμπτωμάτων. Ας δούμε κάποιες απλές, χειροποίητες θεραπείες που μπορείτε να εφαρμόσετε για να συμβάλετε στην καταπράυνση της επιδερμίδας σας. Θα μείνετε έκπληκτοι με το πόσο εύκολες είναι!

  1. Βρώμη

Η βρώμη έχει τη δυνατότητα να καταπραΰνει το δέρμα και αυτό την καθιστά αποτελεσματική για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της ροδόχρου ακμής. Η βρώμη μειώνει την ερυθρότητα και ανακουφίζει το δέρμα. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προϊόν ήπιας απολέπισης.

Προκειμένου να τη χρησιμοποιήσετε για την καταπράυνση των συμπτωμάτων, αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας βρώμη με αρκετό νερό έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία αλοιφή. Εφαρμόστε την απευθείας στην πάσχουσα περιοχή.

Loading...
  1. Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα είναι εγγύηση για τη θεραπεία της ροδόχρου ακμής. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της συμβάλλουν στην ανακούφιση της επιδερμίδας και στη θεραπεία του. Συνιστάται η επάλειψη του ζελέ από το φυτό κατευθείαν στο δέρμα, δύο φορές την εβδομάδα.

loading...
  1. Διαχείριση του άγχους

Η ροδόχρους ακμή πολλές φορές προκαλείται από το άγχος. Εάν ανακαλύψετε πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ του άγχους σας και της ερυθρότητας στο πρόσωπό σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε τεχνικές αναπνοής ή ακόμη και άσκηση. Το άγχος μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στη συνολική σας υγεία και σε κάποιες περιπτώσεις επηρεάζει την επιδερμίδα σας. Θα σας βοηθούσε πολύ εάν προσπαθούσατε να μειώσετε το άγχος και την ένταση στη ζωή σας.

  1. Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας φαίνεται πως ωφελεί πολλαπλώς την υγεία σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά ή να καταναλωθεί για τη μείωση των οιδημάτων κα την ενίσχυση της υγείας του ιστού της επιδερμίδας.

  1. Μέλι

Το μέλι χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για την αντιμετώπιση πολλών διαταραχών της υγείας και της επιδερμίδας. Χάρη στις καταπραϋντικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες όπως και στα ένζυμα αναδόμησης που περιέχει καθίσταται άκρως αποτελεσματικό για τη θεραπεία της ροδόχρου ακμής.

  1. Έλαιο τεϊόδεντρου

Οι αντιφλεγμονώδεις και καυστικές ιδιότητες του ελαίου  τεϊόδεντρου είναι αποτελεσματικές για όσους πάσχουν από ροδόχρου ακμή και άλλες διαταραχές της επιδερμίδας. Μπορείτε να το εφαρμόσετε απευθείας στην πάσχουσα περιοχή της επιδερμίδας σας.

  1. Μηλόξυδο

Η χρήση του μηλόξυδου μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του δέρματος. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της ερυθρότητας και στην καταπράυνση της επιδερμίδας. Μπορείτε να επιλέξετε είτε να καταναλώσετε δύο κουταλιές της σούπας πριν τα γεύματά σας καθημερινά είτε να το αλείψετε στην επιδερμίδα σας.

  1. Αγγούρι

Το αγγούρι έχει την ικανότητα να δροσίζει και μ’ αυτόν τον τρόπο ανακουφίζεται η επιδερμίδα. Εάν χρησιμοποιήσετε μάσκα από αγγούρι στο πρόσωπό σας, θα μειωθούν τόσο η ερυθρότητα όσο και τα εξογκώματα.

Επιμέλεια κειμένου  – Σωτηριάδου Χριστίνα


 

Πηγή κειμένου και εικόνας remedydaily.com , NATURAL ALTERNATIVE REMEDY, MAYO CLINIC, VERY WELL, ANNMARIEEARTH CLINIC

loading...