Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 συμβουλές για να σας πετυχαίνουν πάντα οι σάλτσες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η σάλτσα πολλές φορές είναι το υλικό που ολοκληρώνει ένα πιάτο και όσο πιο πετυχημένη και νόστιμη είναι, τόσο πιο καλό βγαίνει το συνολικό αποτέλεσμα, ενώ μπορεί να… καλύψει και ενδεχόμενα λάθη του πιάτου.

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για να τη φτιάχνετε σωστά

-Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά με λίγο βούτυρο, μέχρι να πάρει χρώμα χρυσό κι όχι καφέ. Το βούτυρο θα χαρίσει πιο βαριά γεύση από το λάδι και έξτρα θερμίδες, γι’ αυτό… με μέτρο!

-Αν προσθέσετε αλεύρι στη σάλτσα σας για να «δέσει» φροντίστε να το ανακατεύετε συνεχώς για να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο και να μην κάνει σβώλους.

 

-Λίγο τριμμένο σκληρό τυρί, όπως παρμεζάνα, χαρίζει έξτρα νοστιμιά στη σάλτσα σας, ενώ της δίνει μια πιο κρεμώδη υφή. Αντίστοιχα, αν είστε vegan και δεν καταναλώνετε γαλακτοκομικά, μπορείτε να προσθέσετε διατροφική μαγιά. Σε κάθε περίπτωση, δοκιμάστε τη καθώς μπορεί να μην χρειάζεται να βάλετε έξτρα αλάτι.

-Αν η σάλτσα σας είναι ντομάτας, φροντίστε να τη βράσετε αρκετή ώρα, έτσι ώστε η ντομάτα να πάρει καλύτερη γεύση, χωρίς οξύτητα. Λίγη ζάχαρη, επίσης, μπορεί να βοηθήσει.

-Το αμυλούχο νερό από τα ζυμαρικά είναι ένα καλό κόλπο για να «δέσει» η σάλτσα πιο φυσικά. Κρατήστε λίγο από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια σας και αξιοποιήστε το!

 

Clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3 αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που ρίχνουν σάκχαρο και χοληστερόλη – Μία διαιτολόγος προτείνει

Efi Nika

Δίαιτα των 15 ημερών: Ο γρήγορος τρόπος για να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα και να κάψεις το περιττό λίπος

Efi Nika

Τα υπερ-επικίνδυνα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου – Πόσες μερίδες την ημέρα απειλούν την υγεία

Efi Nika