Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 Μικρές αλλαγές που πρέπει να κάνετε αυτό το καλοκαίρι για να μη πάρετε πολλές θερμίδες!!!

5 Μικρές αλλαγές που πρέπει να κάνετε αυτό το καλοκαίρι για να μη πάρετε πολλές θερμίδες!!!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5 Μικρές αλλαγές που πρέπει να κάνετε αυτό το καλοκαίρι για να μη πάρετε πολλές θερμίδες!!!

Με ποια δροσερή απόλαυση μπορείτε να αντικαταστήσετε τα παγωτά; Γίνεται να κάνετε μπάρμπεκιου, χωρίς να πάρετε θερμίδες; Ποια είναι η καλύτερη, αλλά εξίσου δροσερή επιλογή από έναν παγωμένο καφέ με κρέμα γάλακτος και σιρόπι καραμέλας; Υιοθετήστε μερικές απλές αλλαγές και με 5 αντικαταστάσεις, αποκομίστε μεγάλα οφέλη.

Απολαύστε ένα παγωμένο γιαούρτι με φρούτα

Μια στάση στο περίπτερο για να αγοράσετε το αγαπημένο σας παγωτό είναι μια καλή ιδέα για τις ζεστές μέρες, αλλά αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να σας γίνει μια καθημερινή συνήθεια που θα σας φορτώσει πολλές θερμίδες. Μερικές φορές δεν θα ήταν κακή ιδέα να αντικαταστήσετε το παγωτό με παγωμένο γιαούρτι φρούτων. Είναι εξίσου δροσερό, και δεν σας προσφέρει περισσότερες από 100 θερμίδες.

Πικνίκ στο πάρκο

Τι καλύτερο από ένα πικνίκ στη εξοχή τώρα το καλοκαίρι; Ο καθαρός αέρας και οι στιγμές χαλάρωσης, σίγουρα θα σας ωφελήσουν. Για να κάνετε όμως ένα ολοκληρωμένο δώρο υγείας στον εαυτό σας, αποφύγετε τα τηγανητά, τα έτοιμα τρόφιμα σε κονσέρβα και διάφορες άλλες παχυντικές επιλογές. Πάρτε μαζί σας ένα φορητό ψυγειάκι και γεμίστε το με καλοκαιρινά φρούτα. Φτιάξτε ακόμη για να πάρετε μαζί σας, τοστ με μαύρο ψωμί μαρούλι και γαλοπούλα. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τα κεφτεδάκια, με μπιφτέκια μαγειρεμένα στον ατμό.

Παγωμένο διάλειμμα για καφέ

Το καλοκαίρι στη χώρα μας είναι πάρα πολύ καυτό και είναι λογικό να θέλετε κάτι παγωμένο για να σας ξυπνήσει, όταν νιώθετε ατονία. Ένας παγωμένος καφές με κρέμα και σιρόπι καραμέλας,  μπορεί πράγματι να σας προσφέρει μεγάλη απόλαυση, θα σας δώσει όμως και πολλές θερμίδες. Αποφύγετε τις περιττές θερμίδες, επιλέγοντας καφέ με άπαχο γάλα ή ένα smoothie.

Ένα μπάρμπεκιου διαφορετικό από τα άλλα

Είναι σίγουρα προτιμότερο ένα μπάρμπεκιου στο πίσω μέρος της αυλή σας ή στο μπαλκόνι από μια βραδιά σε ένα ζεστό εστιατόριο. Αν όμως μπάρμπεκιου σημαίνει για σας πολλά χάμπουργκερ, χοτ ντογκ, παιδάκια και μπιφτέκια στα κάρβουνα, τότε μάλλον δεν είναι και ο,τι καλύτερο για τη γραμμή σας.  Αντικαταστήστε λοιπόν την επόμενη φορά τα  λουκάνικα και τα κρεατικά με γαρίδες και λαχανικά στη σχάρα, περιορίζοντας τα πολλά καρυκεύματα. Με τον τρόπο αυτό θα γλιτώσετε θερμίδες και θα προστατεύσετε την υγεία σας.

Ώρα για κοκτέιλ

Είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε ένα δροσερό κοκτέιλ μια καλοκαιρινή βραδιά, αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί να σας φορτώσει με άχρηστες θερμίδες. Απολαμβάνετε κάθε ποτήρι σιγά-σιγά και επιλέξτε ένα φτωχό σε θερμίδες κοκτέιλ ή ένα κοκτέιλ χυμού λαχανικών ή φρούτων χωρίς αλκοόλ.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδυνάτισμα: Με διαλειμματική νηστεία ή μέτρηση θερμίδων; Οι ερευνητές του Johns Hopkins απαντούν

Efi Nika

Ο μικρός καρπός με τη «γιγάντια» διατροφική αξία – Προστατεύει το έντερο, βελτιώνει τον ύπνο και αγαπά την καρδιά

Efi Nika

Σας αρέσουν τα θαλασσινά; Διατρέχετε ένα κίνδυνο που συχνά υποτιμάται

Efi Nika