Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 από τις χειρότερες αποφάσεις που μπορείς να πάρεις στη ζωή σου, σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα μοτίβα συμπεριφοράς που μας οδηγούν σε επανειλημμένες λάθος αποφάσεις

Λάθη κάνουμε όλοι, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε για το υπόλοιπο της ζωής. Το θέμα είναι να τα συνειδητοποιούμε, να τα αποδεχόμαστε, αλλά και να κρατάμε τα μαθήματα που έχουν να μας περάσουν.

Μερικές φορές όμως, τα λάθη είναι μοτίβα συμπεριφοράς, τα οποία μας οδηγούν επανειλημμένα σε λάθος αποφάσεις, τις οποίες δεν συνειδητοποιούμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχολόγους, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι σκέψης, οι οποίοι μας ωθούν στο να παίρνουμε λάθος αποφάσεις γενικότερα. Και όσο και αν δεν γίνεται να αποφύγουμε τα λάθη, μπορούμε έστω να διορθώσουμε ορισμένα μοτίβα, τα οποία δεν θα μας βοηθήσουν καθόλου στην πορεία μας:

Παίρνεις αποφάσεις μέσα από φόβο ή άγχος

Κάτω από πίεση, στρες και φόβο, το σίγουρο είναι πως δεν μπορούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις, ούτε και να ακούσουμε τις πραγματικές μας επιθυμίες. Σε περιπτώσεις που νιώθουμε πως οι πράξεις και αποφάσεις μας, βασίζονται σε φόβο και άγχος, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας, μέχρι να επεξεργαστεί τις καταστάσεις.

Διαφορετικά μια βεβιασμένη και κάτω από πίεση απόφαση, είναι πολύ πιθανό να την μετανιώσουμε.

Δεν επικοινωνείς αυθεντικά και ανοιχτά

Ίσως φοβάσαι ότι θα κριθείς, είτε θέλεις να δείχνεις συνέχεια στην εντέλεια. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που μπορεί να σε επηρεάζουν και να σε αποτρέπουν από το να εκφραστείς όπως πραγματικά νιώθεις.

Το να συζητάς σχετικά με μια σημαντική απόφαση και να μην επικοινωνείς ανοιχτά τις σκέψεις, αλλά και το πως ακριβώς αντιμετωπίζεις τα πράγματα, θα σε οδηγήσει προς το λανθασμένο μονοπάτι.

Βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα

Δυστυχώς η κοινωνία μας ωθεί με πολλούς τρόπους να συμμεριζόμαστε τις απόψεις των γύρω μας. Το τι θα πουν οι κοντινοί μας άνθρωποι, θα έπρεπε να ήταν ένα δεδομένο, το οποίο θα ήταν καλό να έχουμε κατά νου, αλλά δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να καθορίζει τις αποφάσεις μας είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα.

Επομένως όσες φωνές και κριτικές και να έχεις, πάντοτε να στρέφεσαι στην επικοινωνία με τον εσωτερικό σου εαυτό, αλλά και στο δικό σου ένστικτο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3χρονο κοpιτσάκι πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της – Τελικά ήταν… 60.000 μέλισσες…

Efi Nika

24χρονη που είναι μισή παιδί και μισή ενήλικη, έγινε μοντέλο και αποστόμωσε όσους την κορόιδευαν για το σώμα της – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Προσοχή: Βάζεις ψώνια από το σούπερ μάρκετ στο αυτοκίνητό σου; Κίνδυνος να πληρώσεις τσουχτερό πρόστιμο

Efi Nika