Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΑ

Προσοχή: Βάζεις ψώνια από το σούπερ μάρκετ στο αυτοκίνητό σου; Κίνδυνος να πληρώσεις τσουχτερό πρόστιμο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πολλοί από εμάς στηρίζονται στα αυτοκίνητά τους για τις εβδομαδιαίες αγορές στο σουπερμάρκετ, αγνοώντας συχνά πως αυτή η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε πρακτικά λάθη με δυσάρεστες ή ακόμα και επικίνδυνες συνέπειες.

Συνηθισμένα Λάθη κατά τη Διάρκεια των Αγορών με Αυτοκίνητο

Ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι οδηγοί είναι η τοποθέτηση αγορών στον χώρο των επιβατών αντί για το πορτ-μπαγκάζ. Αυτή η πρακτική είναι όχι μόνο αντίθετη με τις καλές πρακτικές ασφάλειας, αλλά μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη.

Κίνδυνοι από την Ελεύθερη Τοποθέτηση Αντικειμένων στην Καμπίνα

Σε περίπτωση ατυχήματος, τα ελεύθερα αντικείμενα μέσα στην καμπίνα μπορούν να εκτοξευθούν με μεγάλη δύναμη προς κάθε κατεύθυνση, δημιουργώντας ακραία επικίνδυνες συνθήκες για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Το Φαινόμενο του ‘Ελέφαντα’ στις Συγκρούσεις

Ένα απλό αντικείμενο βάρους 500 γραμμαρίων μπορεί να μη φαίνεται επικίνδυνο, όμως σε περίπτωση σύγκρουσης με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα, το βάρος του μπορεί να αυξηθεί στα 22 κιλά, ενώ στα 90 χλμ./ώρα μπορεί να φτάσει τα 70 κιλά. Αυτό το φαινόμενο, γνωστό ως “φαινόμενο του ελέφαντα”, αποτελεί έναν σημαντικό λόγο για την αποθήκευση αντικειμένων μόνο στο πορτ-μπαγκάζ.

Οδηγίες για την Ασφαλή Φόρτωση και Μεταφορά Αντικειμένων

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ορίζει ότι τα αντικείμενα πρέπει να φορτώνονται με τρόπο που δεν περιορίζει την ορατότητα του οδηγού, δεν εμποδίζει την οδήγηση και δεν μειώνει τη σταθερότητα του οχήματος. Η παράβαση αυτής της διάταξης μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο 80 ευρώ, ποσό που μπορεί να μην είναι υψηλό, αλλά οι κίνδυνοι από ασφαλή μεταφορά είναι σημαντικοί.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναθεωρούμε τις συνήθειες μας σχετικά με το πώς μεταφέρουμε τις αγορές στο αυτοκίνητο, ώστε να μην θέτουμε την ασφάλεια των επιβατών και του ίδιου του οχήματος σε κίνδυνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Βογιατζής Ηλίας

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Efi Nika

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika