Newsitamea.gr
SPORT AMEA

20οι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20οι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

11872018_1126171070768362_4019185161541142253_o

Ξεκινούν αύριο  οι 20οι  Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων Αθλητών στην Αργεντινή από τις  23 έως 30 Αυγούστου με την συμμετοχή αρκετών ελλήνων αθλητών.

Στο  Μαρ Ντε Πλάτα στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής  θα πραγματοποιηθούν οι 20οι παγκόσμιοι αγώνες μεταμοσχευμένων αθλητών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που στο επίκεντρο της θα έχει την καμπάνια για την προώθηση της  δωρεάς οργάνων, ιστών και κυττάρων στον κόσμο.  Για πρώτη φορά πραγματοποιείτε σε χώρα της Λατινικής Αμερικής με την συμμετοχή αθλητών από 50 χώρες.  Οι αγώνες διοργανώνονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αγώνων Μεταμοσχευμένων, (World Transplant Games Federation W.T.G.F.). Διεξάγονται κάθε δύο  χρόνια και συμμετέχουν μόνο άτομα που έχουν υποστεί μεταμόσχευση συμπαγών ζωτικών οργάνων, σε 14 αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, τένις, Μπάντμιντον, μπόουλινγκ, βόλεϊ, ποδηλασία, πεζοπορία, γκολφ, πετάνγκα, μαραθώνιος, σκουός , τεχο .

Οι αθλητές που παίρνουν μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων είναι άτομα που έχουν δεχθεί μεταμόσχευση οργάνων όπως καρδιάς , πνευμόνων , νεφρών , ήπατος ή μυελού των οστών. Ο Maurice Slapak , ένας βρετανός ήταν ο δημιουργός των αγώνων με σκοπό να προωθηθεί μέσω των αγώνων η ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και συνάμα της μεταμόσχευσης και να δείξει πόσο επιτυχημένα και υγιή είναι τα άτομα που έχουν δεχθεί μεταμόσχευση οργάνων και πόσο καλά αποκαθιστούνται με τη βοήθεια της άσκησης.

Από ελληνικής πλευράς θα έχουμε την συμμέτοχή από 16 αθλητές και αθλήτριες. Οι ελληνικές συμμετοχές προέρχονται από τρία σωματεία αιμοκαθαιρομένων και μεταμοσχευμένων. Τον «Δρομέα», τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών και τους «Λέοντες του Πειραιά».

 

sportsamea.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea