Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι κοινό έχουν το καλαμπόκι και ο κρόκος αυγού!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1ABDF22A9A9526B80A922CF9D2DEB7D9

Τι έχουν δείξει έρευνες επιστημόνων

Το καλαμπόκι και ο κρόκος αυγού έχουν το κοινό χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα, κάτι που είναι σε όλους γνωστό. Αυτό που δεν είναι πολύ γνωστό είναι το ότι και τα δύο προστατεύουν, λόγω του χρώματός τους, τα μάτια μας.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι είναι από τις καλύτερες διατροφικές πηγές λουτεΐνης.Η λουτεΐνη είναι μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που ανήκει στα καροτενοειδή και εκτός από το καλαμπόκι και τον κρόκο του αβγού βρίσκεται στο λάχανο, στα σπαράγγια, στο πορτοκάλι και τα εσπεριδοειδή, στο σπανάκι, στο καρότο, στην πορτοκαλί πιπεριά και στις αγκινάρες.Πλειάδα ερευνών αποδίδουν στη λουτεΐνη προστατευτική δράση έναντι παθήσεων των οφθαλμών (όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδος).

Αποτελεί συστατικό του οφθαλμού και ο ρόλος της είναι πάρα πολύ σημαντικός καθώς αφενός απορροφάει ένα σημαντικό ποσοστό της ακτινοβολίας που εισέρχεται στο μάτι, αφετέρου εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να καταστρέψουν τα συστατικά του ματιού.

Πηγή: neadiatrofis.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Η μέθοδος που ανακουφίζει 7 στους 10 με φυσικό τρόπο

Efi Nika

6 διατροφικές συνήθειες που βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας

Efi Nika

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika