Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Μεγάλες επιτυχίες στους 10ους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics που έγιναν στην Κορέα

Μεγάλες επιτυχίες στους 10ους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics που έγιναν στην Κορέα
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

      

ΑΜΕΑ Ν ΗΜΑΘΙΑΣ

  Πολλά μετάλια για τους αθλητές των ΑμεΑ Ν. Ημαθίας                 


Πραγματοποιήθηκαν στην Κορέα οι 10οι Χειμερινοί Αγώνες Special Olympics. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν και παιδιά του Φιλανθρωπικού μη…

Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Ημαθίας.


Συγχαίρουμε θερμά τα παιδιά που αγωνίστηκαν με θάρρος και διακρίθηκαν ανάμεσα στους συναθλητές τους, καθώς επίσης και τους προπονητές τους.

Τα αποτελέσματα των αγώνων για τα παιδιά του Συλλόγου έχουν ως εξής:

ΣΤΟ ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ ( ALPINE SKIING)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
ΔΑΝΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3η ΘΈΣΗ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΟ ALPINE NOVICE SUPER G
2η  ΘΕΣΗ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΟ ΑLPINE NOVICE SLALOM

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ
ΜΠΟΥΤΖΙΩΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ
1η ΘΕΣΗ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΟ  ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ SLALOM
ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
3η ΘΕΣΗ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΟ 1 ΧΛΜ

KAΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ
ΙΛΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
2η ΘΕΣΗ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΟ 1 ΧΛΜ
ΓΚΟΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
3η ΘΕΣΗ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ 1 ΧΛΜ
3η ΘΕΣΗ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΑ 10 m WALK

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
ΧΕΙΜΩΝΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ
1η ΘΕΣΗ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ
2η ΘΕΣΗ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ SLALOM
ΝΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ
2η ΘΕΣΗ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΟ ALPINE GLIDE DIVISION
2η ΘΕΣΗ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΟ ΑLPINE 10Μ WALK

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
2η ΘΕΣΗ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ SLALOM
3η ΘΕΣΗ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ

ΣΤΟ ΣΚΙ ΑΝΤΟΧΗΣ (CROSS COUNTRY SKIING)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1η ΘΕΣΗ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΑ 500 Μ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ
ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2η ΘΕΣΗ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΟ 500Μ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ
ΓΙΑΡΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2η ΘΕΣΗ  ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΑ 500Μ
ΙΛΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3η ΘΕΣΗ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ ΣΤΑ 500Μ
ΣΚΙΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4χ1 ΧΛΜ (ΟΜΑΔΙΚΟ)
ΓΙΑΡΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3η ΘΕΣΗ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ
ΙΛΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3η ΘΕΣΗ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ
ΣΒΟΡΩΝΟΣ
3η ΘΕΣΗ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΕΙΟ

ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ & ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΝΑΤΑΛΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΤΟ ALPINE SKIING
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (HEAD COACH)
ΚΟΝΤΟΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ COUNTRY SKI
ΜΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΜΗΛΤΙΑΔΗΣ  (HEAD COACH)
ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Ο Δήμος Βέροιας υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τους Ολυμπιονίκες των 10ων Χειμερινών
αγώνων Spesial Olympic ΑμεΑ

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας έγινε χθες το βράδυ η υποδοχή των αθλητών που πήραν μέρος στους 10ους χειμερινούς αγώνες Special Olympic για παιδιά με ειδικές  ανάγκες από τα ΑμεΑ του Ν. Ημαθίας που έφεραν πολλά μετάλλια

Στην υποδοχή ήταν ο κ. Μαυροκεφαλίδης που εκπροσωπούσε την Δήμαρχο που ήταν χθες άρρωστη, ο Βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης,

ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Κούτρας ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ κ. Παύλος Παυλίδης η δημοτική σύμβουλος κ. Μαρία Παπαιωάννου και ο κ. Βενιόπουλος από τον δήμο Αλεξάνδρειας. Μεγάλη και η συμμετοχή των γονιών των παιδιών.

Ο κ Μαυροκεφαλίδης καλωσόρισε εκ  μέρους της Δημάρχου όλους τους αθλητές και τους συνεχάρη για την παγκόσμια επιτυχία και τα πολλά μετάλλια που κατέκτησαν. Επίσης συνεχάρη τους προπονητές και τους γονείς των παιδιών  που κατόρθωσαν να τιμήσουν την Ελλάδα και την πόλη μας γενικότερα.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο αρχηγός αποστολής και πρώτος προπονητης της ομάδας παλιός πρωταθλητής του σκι Ανδρέας Γραμμαικόπουλος ο οποίος ,μεταξύ των άλλων τόνισε

«Ύστερα από 2 χρόνια επίπονης δουλειάς απ’ όλους και ιδιαιτέρα από τα παιδιά που δούλεψαν σκληρά και είχαν πάνω απ’ όλα απίθανη συμπεριφορά που μας εξέπληξε όλους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους  σε ένα τόσο μακρινό ταξίδι.

Βρεθήκαμε σε μία χώρα που διοργάνωσε καταπληκτικούς αγώνες με απίθανες εγκαταστάσεις και έγιναν με οργάνωση φανταστική. Στους αγώνες πήραν μέρους πάνω από 2.500 αθλητές από όλον τον κόσμο».

Στην συνέχεια τους αθλητές συνεχάρη ο βουλευτής κ. Τσαβδαρίδης και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι .Στην εκδήλωση ήταν ο αντιπρόεδρος του συλλόγου παιδιά της Άνοιξης κ. Χρήστος Δανόγλου και η γραμματεύς  κ.  Έφη Καραγιάννη.
Β.Β.

Συγχαρητήριο Τσαβδαρίδη σε Ελληνική Αποστολή των Χειμερινών Special Olympics 2013
Με αισθήματα βαθιάς υπερηφάνειας εκφράζω τα θερμότερα συγχαρητήρια μου στους αθλητές και αθλήτριες, προπονητές και συνοδούς της Ελληνικής Αποστολής που συμμετείχε και τίμησε με την αγωνιστικότητα, το ήθος και τις επιτυχίες της τα Ελληνικά χρώματα στους 10ους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics 2013 που διεξήχθησαν στην PyeongChang της Νότιας Κορέας.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς τα μέλη της αποστολής από την Ημαθία, τους προπονητές, Ανδρέα Γραμματικόπουλο, Μαντζαρίδη Μιλτιάδη, Κοντονή Μαρία, και Ανδρεάδου Καλλιόπη, αλλά και τους αθλητές και τις αθλήτριες μας Γκόβα Αποστόλη, Δανόγλου Δημήτρη, Μπουτζιώνα Χρυσοβαλάντη, Νάκη Ουρανία, Γιαρένη Δημήτρη, Ήλκο Θεόδωρο, Σβορώνο Μιχάλη και Τουλίκα Νικόλαο.

Τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας αλλά κυρίως και πρωτίστως η αποφασιστικότητα τους να στέλνουν διαρκώς εμπράκτως το μήνυμα σε όλους μας ότι η διανοητική αναπηρία δεν σταματά σε καμία περίπτωση το δικαίωμα στη ζωή και στις χαρές της, αποτελεί για την ελληνική κοινωνία φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο προς μίμηση.

Τα ίδια ειλικρινή συγχαρητήρια θα ήθελα να εκφράσω και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας, οι οποίοι με υπομονή, αγάπη και αφοσίωση αποτελούν τα διαρκή στηρίγματα τους, χαίρονται διπλά με τις χαρές και τις επιτυχίες τους και πεισμώνουν διπλά απέναντι σε κάθε δυσκολία που προκύπτει στη καθημερινότητα τους.

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να στέκεται πάντα δίπλα στις ανάγκες των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους. Ως Βουλευτής αλλά κυρίως ως γονιός είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω πάντοτε να συνδράμω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο βουλευτής Α. Βεσυρόπουλος συγχαίρει
Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου, να συγχαρώ τους αθλητές και αθλήτριες, προπονητές και συνοδούς της αποστολής από την Ημαθία αλλά και τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής, που διέπρεψαν και διακρίθηκαν στους 10ους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες των Special Olympics 2013, που διεξήχθησαν στην PyeongChang της Νότιας Κορέας και μας έκαναν υπερήφανους.
Με την αγωνιστικότητα και το ζήλο που επέδειξαν, διακρίθηκαν στους αγώνες, αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές για τον τόπο μας ενώ παράλληλα μας δείχνουν το δρόμο της επιτυχίας, όχι μόνο της αθλητικής αλλά και της ζωής γενικότερα, μέσα από την σκληρή δουλειά, τη συνεχή προσπάθεια, την αποφασιστικότητα και την επιμονή.                                                                                                             





laosver.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea