Newsitamea.gr
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η ζωή με αναπηρία είναι πάντα σκληρή και δύσκολη;;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3 λόγοι για τους οποίους μου αρέσει η ζωή με επιληψία

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως η ζωή με αναπηρία είναι πάντα σκληρή και δύσκολη. Ωστόσο, δεν γεύονται τη ζωή πλήρως όπως εμείς. Ναι, σίγουρα, η ζωή με αναπηρία έχει δυσκολίες όμως έχει και θετικά. Για σχεδόν 14 χρόνια τώρα γεύομαι και τα θετικά και τα αρνητικά της αναπηρίας. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τρεις λόγους για τους οποίους δεν θα ήθελα να ζω χωρίς επιληψία. Ελπίζω πως θα τους διαβάσετε και θα καταλάβετε πως το να πάσχει κανείς από κάποια αναπηρία μπορεί στ’ αλήθεια να είναι μία όμορφη εμπειρία.

  1. Δύναμη

Χάρη στην αναπηρία έχω φτάσει την ψυχική και τη σωματική μου δύναμη στα άκρα. Έχω υποστεί τα πάντα, από ιατρικές εξετάσεις μέχρι χειρουργεία και έχω κουραστεί τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Ωστόσο, όσο άσχημα και εάν ακούγεται όλο αυτό, η κατάσταση αυτή με έχει προετοιμάσει για πολλά πράγματα στη ζωή μου, τόσο στον τομέα της πάλης όπου αθλούμαι όσο και στην εργασιακή μου καριέρα. Δεν μπορεί κάποιος να με νικήσει τόσο εύκολα όσο τους άλλους. Δεν καταβάλλομαι ποτέ από τίποτα καθώς γνωρίζω πως η δύναμη και η αντοχή που έχω αποκτήσει μέσα από τη μάχη μου με την επιληψία με βοηθάει να τα βγάζω πέρα με ο,τιδήποτε στη ζωή μου.

  1. Αγάπη

Η αγάπη μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως. Την συνδέω μέσω της επιληψίας με την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους γιατρούς, τους φροντιστές κτλ. που παλεύουν και αυτοί μαζί μου. Χωρίς την οικογένειά μου δεν θα ήμουν σε θέση να γράψω τώρα. Από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό μου καθώς περνούσαν άγρυπνες νύχτες στα νοσοκομεία, έκαναν όλη μέρα επισκέψεις στους γιατρούς και πηγαίναμε μαζί απολαυστικές εκδρομές. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους γονείς μου και τα αδέρφια μου αλλά σε όλη μου την οικογένεια. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια πόση αγάπη μου έδωσαν. Οι φίλοι μου αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου τα τελευταία πέντε χρόνια. Έχουν περάσει πολλές νύχτες μαζί μου στον κοιτώνα ενώ είχα κρίσεις και με συνόδευαν σε βόλτες στην πόλη. Δεν θα μπορούσα να τελειώσω το Πανεπιστήμιο χωρίς αυτούς. Τους χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Οι γιατροί και οι φροντιστές με τους οποίους έχω συνεργαστεί με έχουν βοηθήσει στο να φτάσω εδώ που βρίσκομαι σήμερα. Τους χρωστάω όλη μου την αγάπη για όλα όσα έχουν κάνει για εμένα.

  1. Πίστη

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Έχω καταλάβει πως δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το μέλλον γιατί δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα συμβεί. Πιστεύω πως η πίστη μου είναι μεγαλύτερη χάρη στην αναπηρία μου. Πιστεύω επίσης ότι πρέπει να έχουμε αυτή τη νοοτροπία και να την εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας ζωή. Διατηρήστε την πίστη σας σε ό,τι και αν κάνετε, από την εργασία σας μέχρι τον αθλητισμό. Από την εμπειρία μου, με λίγη πίστη και σκληρή δουλειά, όλα είναι πιθανά.

Επιμέλεια κειμένου: Σωτηριάδου Χριστίνα

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Μήνας ευαισθητοποίησης απώλειας άκρων ο Απρίλιος, σε αύξηση οι ακρωτηριασμοί.

Βογιατζής Ηλίας

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika