Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Βιταμίνη Α: Τι προκαλεί σε υψηλά επίπεδα στον οργανισμό;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Για το λόγο αυτό, η υπερβολική πρόσληψη μπορεί να οδηγήσει σε υπερβιταμίνωση.

Η βιταμίνη Α περιέχεται στο λάδι που προέρχεται από λιπαρά ψάρια, στο συκώτι και στο γάλα, ενώ μερικές φορές προστίθεται σε γαλακτοκομικά προϊόντα και στη μαργαρίνη.

Παρότι συμβάλλει σημαντικά στη σωματική ανάπτυξη, την όραση και το αναπαραγωγικό σύστημα, η λήψη μεγάλων ποσοτήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει τα εξής:

Πόνο στις αρθρώσεις και τα οστά

Ναυτία, τάση για εμετό

Απώλεια όρεξης

Απώλεια βάρους

Σουηδική μελέτη διαπίστωσε ότι άνδρες ηλικίας 40-50 ετών με υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν κατάγματα σε μεγαλύτερη ηλικία

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Efi Nika

Τι να προσέχουν οι καρδιοπαθείς το Πάσχα

Efi Nika

Υψηλή χοληστερόλη: Μία καρδιολόγος αποκαλύπτει τους 5 καλύτερους τρόπους να τη ρίξουμε φυσικά

Γιώργος Newsitamea