Newsitamea.gr
ΧΡΗΣΙΜΑ

Το τέλειο νηστίσιμο τσουρέκι με πορτοκάλι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το τέλειο νηστίσιμο τσουρέκι με πορτοκάλι

Νηστεύεις και όμως θες πολύ να φας κάτι γλυκό στο καθημερινό σου διαιτολόγιο; Ένα λαχταριστό, αφράτο και μυρωδάτο νηστίσιμο τσουρέκι με πορτοκάλι.

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ.αλεύρι για τσουρέκι & λίγο για το ζύμωμα
  • 200 γρ.ζάχαρη
  • 170 γρ.νερό χλιαρό
  • 24 γρ.ξερή μαγιά (3 φακελάκια)
  • 150 γρ.ελαιόλαδο
  • 500 mlχυμός πορτοκάλι
  • 2βανίλιες
  • 0,5 κ.γ.μαχλέπι
  • 0,75 κ.γ.μαστίχα κοπανισμένη
  • -Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Υλικά για το Ψήσιμο

  • 150 γρ.αμύγδαλο φιλέ
  • -λίγο νερό

Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό. Προσθέτουμε 3 κ.σ. από το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο του σπιτιού να φουσκώσει για περίπου 30-45 λεπτά, αφού το έχουμε σκεπάσει με πετσέτες κουζίνας.

Μόλις φουσκώσει το προζύμι, μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και αρχίζουμε το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα με το εξάρτημα του γάντζου.

Προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις μαζί με τα αρωματικά και ζυμώνουμε 2-3 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, υγρή και αφράτη. Σε αυτό το σημείο δεν ξεκολλάει από τον κάδο ή τα χέρια.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σχετικά μεγάλη λεκάνη την οποία έχουμε λαδώσει, σκεπάζουμε καλά με πετσέτες κουζίνας και αφήνουμε σε ζεστό σημείο του σπιτιού να φουσκώσει για περίπου 1 1/2 ώρα ή μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Αλευρώνουμε ελαφρώς μια επιφάνεια εργασίας και μεταφέρουμε τη ζύμη. Την χωρίζουμε στα τρία και πλέκουμε 3 μεσαίου μεγέθους τσουρέκια.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα τσουρέκια. Τα αφήνουμε σε ζεστό σημείο του σπιτιού για περίπου 40 λεπτά ώστε να φουσκώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με προσοχή τα τσουρέκια με το νερό για να μην τα τρυπήσουμε με το πινέλο και ξεφουσκώσουν. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.

Μόλις ψηθούν τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα του φούρνου και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά.

*** Αλεύρι για Τσουρέκι Μύλοι Αγίου Γεωργίου

Η συνταγή είναι από το site  Μύλοι Αγίου Γεωργίου .

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Efi Nika

Έρχεται τσουχτερό πρόστιμο για χιλιάδες οδηγούς: Αυτά τα αμάξια απαγορεύεται να παρκάρουν σε πάρκινγκ πλέον – ΦΩΤΟ

Efi Nika