Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το αντίδοτο στην κατάθλιψη βρίσκεται στο… πιάτο σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το αντίδοτο στην κατάθλιψη βρίσκεται στο... πιάτο σας

Το αντίδοτο στην κατάθλιψη βρίσκεται στο… πιάτο σας.

Η καταπολέμηση της κατάθλιψης εξαρτάται σε ένα σημαντικό βαθμό και από τη διατροφή σας, αφού, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Epidemiology & Community Health, η κατανάλωση ψαριών βοηθάει στην μείωση ή και την πρόληψη των συμπτωμάτων της “βουβής μάστιγας” της σύγχρονης κοινωνίας.

Η νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι μια διατροφή πλούσια σε ψάρια μπορεί να είναι μια βιώσιμη μέθοδος για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Η ερευνητική ομάδα συγκέντρωσε δεδομένα από επιμέρους έρευνες τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες στην Ευρώπη. Αυτά υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ψαριών οδηγεί σε μείωση κατά 17% του κινδύνου της κατάθλιψης σε σύγκριση με άτομα που καταναλώνουν πολύ λίγα, αν όχι καθόλου, ψάρια.

 

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής Dongfeng Zhang, από το Τμήμα Επιδημιολογίας και Στατιστικής της Υγείας, στο Ιατρικό Κολέγιο του Πανεπιστημίου του Qingdao, στην Shandong της Κίνας δήλωσε: “Η μεγαλύτερη κατανάλωση ψαριών μπορεί να είναι ευεργετική για την πρωτογενή πρόληψη της κατάθλιψης”.

 

Οι ερευνητές ανέφεραν επίσης ότι αυτή η σχέση εμφανίστηκε σε μεγαλύτερο βαθμό στους άνδρες.

 

Η ερευνητική ομάδα αναφέρει επίσης ότι οι υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα που βρίσκονται στα ψάρια μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη της κατάθλιψης.

 

Οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτή η πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη δεν είναι παρά η αρχή, και πιστεύουν ότι πρόσθετες μελέτες πρέπει να γίνουν σχετικά με τα οφέλη και την περαιτέρω συσχέτιση της κατάθλιψης με την κατανάλωση ψαριών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3 αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που ρίχνουν σάκχαρο και χοληστερόλη – Μία διαιτολόγος προτείνει

Efi Nika

Δίαιτα των 15 ημερών: Ο γρήγορος τρόπος για να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα και να κάψεις το περιττό λίπος

Efi Nika

Τα υπερ-επικίνδυνα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου – Πόσες μερίδες την ημέρα απειλούν την υγεία

Efi Nika