Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Την κατηγορούσαν ότι παρίστανε την άρρωστη – Πέθαvε στα 33 της από σπάνια ασθένεια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μία 33χρονη από τη Νέα Ζηλανδία, άφησε την τελευταία της πνοή, καθώς έπασχε από μία σπάνια πάθηση, αλλά διαγνώστηκε πολύ αργά, γιατί οι γιατροί νόμιζαν ότι ευθυνόταν η ίδια για τα συμπτώματά της.

Ειδικότερα, η Stephanie Aston πέθανε στο σπίτι της, στο Ώκλαντ, την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου, έχοντας δώσει μακρά και δημόσια μάχη με το σύνδρομο Ehlers-Danlos (ή σύνδρομο υπερευλυγισίας).

H άτυχη γυναίκα έγινε υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ασθενών, όταν οι γιατροί αρνήθηκαν να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τα συμπτώματά της, το 2015, όταν πρωτοεκδηλώθηκαν. Αντ’ αυτού τα απέδωσαν σε ψυχική διαταραχή, από την οποία νόμιζαν ότι πάσχει.

Ήταν μόλις 25 ετών εκείνη την εποχή και αγνοούσε παντελώς ότι είχε κληρονομήσει το σύνδρομο.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Independent, η Aston άρχισε να έχει ενοχλητικά συμπτώματα το 2015, όπως τρομερές ημικρανίες, αναιμία και λιποθυμίες, πονούσαν οι αρθρώσεις της, πάθαινε εξαρθρώσεις και έκανε εύκολους μώλωπες.

Κατηγορούσαν την 33χρονη ότι παρίστανε την άρρωστη, ενώ είχε σπάνια πάθηση

Ο οικογενειακός γιατρός της την παρέπεμψε στο Νοσοκομείο του Ώκλαντ, όπου ένας γιατρός την κατηγόρησε ότι αυτή προκαλούσε τα συμπτώματα.

Εξαιτίας των κατηγοριών του, οδηγήθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα και οι γιατροί έλεγαν ότι εκδηλώνει συμπεριφορές αυτοτραυματισμού, ενώ υποψιάζονταν ότι υποκρίνεται τις λιποθυμίες, τον πυρετό και τον βήχα.

Υπήρξαν επίσης υπόνοιες ότι η μητέρα της την κακοποιούσε.

Οι κατηγορίες αυτές δεν είχαν καμία βάση και τελικά η 33χρονη ζήτησε την προστασία της δικαιοσύνης.

Διαγνώστηκε με το σύνδρομο το 2017 και από τότε προσπαθούσε να αυξήσει την ενημέρωση γι’ αυτό και να προασπισθεί τα δικαιώματα τα ασθενών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμβουλές για την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων από βεγγαλικά και κροτίδες

newsitamea

Η πιο συγκινητική Ανάσταση: Εκεί που τα νεκροταφεία γεμίζουν φως κι όλοι είναι δίπλα στους τάφους των δικών τους – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ο γάμος που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς για τον λάθος λόγο: 80 καλεσμένοι στο νοσοκομείο – Σε σοκ το ζευγάρι

Efi Nika