Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι πρέπει να τρώνε οι άντρες για να μυρίζουν όμορφα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η διατροφή μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό «όπλο» για τους άντρες στο παιχνίδι της ερωτικής έλξης, αρκεί να το αξιοποιήσουν σωστά και έξυπνα, δείχνει μια αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Human and Evolution Behavior.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι διατροφικές επιλογές του άντρα επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματός του, κάτι που με τη σειρά του παίζει ρόλο στο πόσο ελκυστικός είναι για μια γυναίκα.

Τι πρέπει να τρώνε οι άντρες για να μυρίζουν όμορφα

Προκειμένου να εξερευνήσουν τη σχέση μεταξύ της διατροφής και της μυρωδιάς του σώματος, οι ερευνητές ζήτησαν από 43 υγιείς άντρες (μη καπνιστές) ηλικίας 18-30 ετών να δώσουν αναλυτικές πληροφορίες για τις διατροφικές τους συνήθειες.

Σε κάθε συμμετέχοντα δόθηκε ένα βαμβακερό μπλουζάκι το οποίο έπρεπε να φορέσει για 48 ώρες. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους άντρες να γυμνάζονται για μία ώρα κάθε μέρα χωρίς να κάνουν μπάνιο και χωρίς να χρησιμοποιήσουν αποσμητικά, κολόνιες και άλλα προϊόντα με αρώματα. Μετά την πάροδο των 48 ωρών, οι ερευνητές τοποθέτησαν τα μπλουζάκια σε σακούλες και ζήτησαν από εννέα εθελόντριες να τα μυρίσουν.

Το αποτέλεσμα; Οι γυναίκες «βαθμολόγησαν» τη μυρωδιά κάθε άντρα με βάση το μπλουζάκι του και οι βαθμολογίες τους υπέδειξαν ότι οι άντρες που είχαν υιοθετήσει μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μύριζαν πολύ καλύτερα. Οι εθελόντριες χαρακτήρισαν τη μυρωδιά αυτών των αντρών πιο «λουλουδένια», «φρουτώδη» και «γλυκιά». Αντιθέτως, οι άντρες που κατανάλωναν πολλούς υδατάνθρακες (όχι από φρούτα και λαχανικά) φάνηκε πως μύριζαν λιγότερο ευχάριστα.

«Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η μυρωδιά του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στην ερωτική έλξη, ειδικά από την πλευρά των γυναικών» δηλώνει ο Δρ Ίαν Στίφεν από το Πανεπιστήμιο Μακουάρι στο Σίδνεϊ.

Εκτός από τη μυρωδιά, τα φρούτα και τα λαχανικά επηρεάζουν και την όψη του δέρματος, όπως έχει δείξει παλαιότερα μελέτη στην επιθεώρηση PLOS One, οπότε το όφελος για το σεξ απίλ είναι διπλό!

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιταμίνη D: Πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία

Efi Nika

Πώς η φυτική διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου – Και εύκολοι τρόποι για να την ξεκινήσεις

Efi Nika

Vegan διατροφή: Πώς μπορείς να πάρεις όλη την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι

Efi Nika