Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΑ

Θα τον βραβεύσουν όπως πρέπει: Αυτός είναι ο Echo, ο εκπαιδευμένος σκύλος που βρήκε τη σορό του Μπάμπη στο Μεσολόγγι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένας εκπαιδευμένος σκύλος, ο Echo, εντόπισε τον 31χρονο Μπάμπη, από το Μεσολόγγι, ο οποίος αγνοούνταν από τις 4 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, ο Echo είναι ένας Βελγικός Ποιμενικός σκύλος, της Ομάδας Anubis K9P, που σε «άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, βρήκε τη σορό του δολοφονημένου Μπάμπη Κούτσικου.

«Aυτός είναι ο Echo της ομάδας Anubis Coldcase K9 Team, που εντόπισε τον δολοφονημένο άντρα στο Μεσολόγγι. Από χτες μύρισε κάτι και παρόλο που το πτώμα ήταν μέσα στο νερό, κάτι που έκανε δυσκολότερο τον εντοπισμό του, επέμεινε. Και τα κατάφερε. Ο τύπος που λέγεται πως πριν δολοφονήσει άνθρωπο είχε δολοφονήσει τόσα σκυλιά, έμελλε να καταδικαστεί από σκύλο», υπογράμμισε ένας χρήστης των social media, δημοσιεύοντας φωτογραφία του Echo.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία θα τιμήσει τον εκπαιδευμένο σκύλο

Από την πλευρά της, η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία αποκάλυψε πως θα τιμήσει τον Echo, με την πρώτη ευκαιρία.

Η ομάδα Anubis K9P έχει 11 σκύλους, τους Oscar, Aria, Mollie, Echo, Helly, Moabi, Brazil, Sierra, Lima, Zulu, Delta.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Τιμή και δόξα στον μοναδικό στην Ελλάδα σκύλο ανιχνευτή DNA και τον ορκωτό εκπαιδευτή του από τη Θεσσαλονίκη, της Ομάδας Anubis K9P, για τον εντοπισμό της σωρού του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι μέσα σε άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής.

Ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ημερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες κλπ.

Η Ελληνική Φιλοζωική θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων, δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον επικεφαλής εκπαιδευτή του και της εθελοντικής Ομάδας του. Συγχαρητήρια και στους δύο μοναδικούς. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Μπάμπη».

Στη σελίδα της, η ομάδα “Anubis Coldcase K9 Team” επισημαίνει για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου: “Μετά από αίτημα των συγγενών προς την εισαγγελία Μεσολογγίου, διορίστηκε ορκωτός πραγματογνώμονας ο επικεφαλής της ομάδας μας, Αλεξανδρής Ευάγγελος, για την διερεύνηση της υπόθεσης του Χ.Κ., ο οποίος είχε εξαφανισθεί στις 05.01.2024. Την 22.01.2024, περί ώρα 16:19, εντοπίστηκε σωρός αγνώστου ταυτότητας από τον σκύλο ανίχνευσης νεκρών αγνοούμενων ανθρώπων και ανθρωπίνων υπολειμμάτων, Echo.

Η σκηνή ασφαλίστηκε, η περιοχή αποκλείστηκε, και στο σημείο που επιχειρούσε η ομάδα μας κλήθηκε ο αρμόδιος υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ ώστε να διαφυλάξει την οριοθετημένη σκηνή μέχρι να έρθουν τα αρμόδια όργανα που διεξάγουν την προανάκριση και την κύρια ανάκριση”.

Ο εκπαιδευμένος σκύλος έχει συνδράμει σε δύο ακόμη υποθέσεις

Ωστόσο, ο εκπαιδευμένος σκύλος, που βρήκε τον 31χρονο Μπάμπη, έχει συνδράμει σε δύο ακόμα υποθέσεις, μία στην Αίγινα και μία στην Ερέτρια. Γι’ αυτές έγραψε η ομάδα στη σελίδα της:

Solved Case 27.08.2023

Στις 25.08.2023 και περί ώρας 14:20 ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από συγγενή για την, από 18.08.2023, εξαφάνιση του κου Θ.Χ. στην Αίγινα.

Η συνδρομή μας με τα ειδικά σκυλιά ανίχνευσης νεκρών ανθρώπων και ανθρώπινων υπολειμμάτων ήταν άμεση. Ο κος Θ.Χ. βρέθηκε από τον σκύλο Echo σήμερα στις 14:20 πλησίον της μονής όπου εξαφανίστηκε.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Solved Case 24.08.2023

Στις 14.08.2023 και περί ώρας 11:07 κληθήκαμε μέσω email από συγγενή, που αφορούσε την εξαφάνιση της κας Μάϊνας Μαρίας στην περιοχή Πλακάκια της Ερέτριας, στις 20.07.2023, ώρα 15:30.

Η συνδρομή μας με τα ειδικά σκυλιά ανίχνευσης νεκρών ανθρώπων και ανθρώπινων υπολειμμάτων ήταν άμεση. Η κα Μάϊνα Μαρία βρέθηκε από τον σκύλο Echo σήμερα, 24.08.2023, στις 12:00.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμβουλές για την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων από βεγγαλικά και κροτίδες

newsitamea

Η πιο συγκινητική Ανάσταση: Εκεί που τα νεκροταφεία γεμίζουν φως κι όλοι είναι δίπλα στους τάφους των δικών τους – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ο γάμος που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς για τον λάθος λόγο: 80 καλεσμένοι στο νοσοκομείο – Σε σοκ το ζευγάρι

Efi Nika