Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα καλύτερα αφεψήματα βοτάνων για το πεπτικό-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η διάρροια, ο έμετος και άλλα προβλήματα του πεπτικού μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρά συμπτώματα όπως ο πυρετός ή τα προβλήματα του αναπνευστικού, αποτελούν όμως και αυτά αιτία επαγρύπνησης για τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Γαστρεντερολογίας, σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς που νοσηλεύθηκαν με COVID-19 είχαν πεπτικά προβλήματα.

Τα σοβαρά προβλήματα πέψης συνήθως προκαλούνται από επίμονο φούσκωμα, συσσώρευση αερίων στο στομάχι που συχνά οδηγεί σε πόνο στο στομάχι και πρησμένη κοιλιά.

Για πολλούς όμως, το φούσκωμα είναι αποτέλεσμα της γρήγορης κατανάλωσης φαγητού ή της κατανάλωσης τροφίμων που είναι δύσκολο να αφομοιωθούν. Για τις περιπτώσεις αυτές, δείτε τα καλύτερα αφεψήματα που συνιστούν οι διατροφολόγοι για να μειώσετε τις πιθανότητες προβλημάτων πέψης:

Τζίντζερ: Όσοι υποφέρουν από χρόνια δυσπεψία, μπορούν να πάρουν λίγο τζίντζερ πριν από το γεύμα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να βοηθήσει, εμποδίζοντας τη συγκέντρωση αερίων και άρα το φούσκωμα. Αντίστοιχα, μετά από μια διατροφική «κραιπάλη», ένα ρόφημα με τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει ώστε να χωνέψει κανείς πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Έχει αντιεμετική δράση και αυξάνει την ικανότητα του πεπτικού να μετακινεί την τροφή.

Μέντα: Εκτός από το μυαλό χαλαρώνει και το πεπτικό, διευκολύνοντας την πέψη.

Πικραλίδα: Η κατανάλωσή της προκαλεί ενζυματικές αντιδράσεις που βοηθούν στην τόνωση της πέψης και ανακουφίζουν από το φούσκωμα. Έχει επίσης διουρητική δράση, κάτι που βοηθά στην αντιμετώπιση του φουσκώματος.

Μάραθος: Χαλαρώνει τον μυ του πεπτικού σωλήνα. Συμβάλλει επίσης στην αντιμετώπιση της δυσοσμίας του στόματος μετά από ένα γεύμα.

Πράσινο τσάι: Η τακτική κατανάλωσή του έχει τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία, καθώς συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και άλλων αιτίων θανάτου. Ανακουφίζει επίσης από πολλές διαταραχές του πεπτικού που σχετίζονται με φούσκωμα, όπως η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn.

Χαμομήλι: Εκτός από τον ύπνο, βοηθά και στην πέψη, καθώς μειώνει το φούσκωμα χαλαρώνοντας το πεπτικό. Μπορεί να ανακουφίσει από τα αέρια, τη δυσπεψία, τις διάρροιες, τις κράμπες στο στομάχι και άλλες γαστρεντερικές διαταραχές.

Κουρκουμάς: Η κουρκουμίνη, η δραστική ουσία του κουρκουμά, είναι μία από τις πιο μελετημένες ενώσεις. Είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση όχι μόνο της φλεγμονής, αλλά και της πεπτικής δυσφορίας.

Με πληροφορίες από Medical Daily

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να προσέχουν οι καρδιοπαθείς το Πάσχα

Efi Nika

Υψηλή χοληστερόλη: Μία καρδιολόγος αποκαλύπτει τους 5 καλύτερους τρόπους να τη ρίξουμε φυσικά

Γιώργος Newsitamea

8 φρούτα με την περισσότερη βιταμίνη C

Efi Nika