Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Συντάξεις χηρείας: «Μπόνους» έως και 1.200 ευρώ με την πληρωμή Νοεμβρίου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μέσο όρο 800 με 1.200 ευρώ θα πάρουν οι δικαιούχοι των συντάξεων χηρείας με την σύνταξη Νοεμβρίου, λογω καταβολής των αναδρομικών για 4 μήνες. Δείτε αναλυτικά παρακάτω ποιοι είναι δικαιούχοι των συντάξεων χηρείας σύμφωνα με την απόφαση του ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα θα λάβουν αναδρομικά ποσά από την αύξηση που πήραν με την σύνταξη Οκτωβρίου καθώς η αύξηση του ποσοστού στις συντάξεις χηρείας από το 50% στο 70% ισχύει για τις συντάξεις των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Δικαιούχοι των αναδρομικών ποσών στις συντάξεις χηρείας είναι:

* Όσοι παίρνουν ήδη οριστική σύνταξη. Από 13/5/2016 και μετά έχουν εκδοθεί 57.522 οριστικές συντάξεις χηρείας και θα έχουν αναπροσαρμογή του ποσοστού σύνταξης από το 50% στο 70% και επί του συμφερότερου ποσού που είναι η αρχική και όχι η επανυπολογισμένη σύνταξη του θανόντος.

* Πάνω από 32.296 συνταξιούχοι χηρείας που παίρνουν προσωρινή σύνταξη καθώς και όσες άλλες περιπτώσεις είναι σε εκκρεμότητα χωρίς καθόλου (ούτε προσωρινή) σύνταξη.

* Όσοι είχαν κάνει αίτηση και απορρίφθηκε, καθώς μπορούν να επανακατεθέσουν αιτήσεις.

* Όσοι κριθούν δικαιούχοι σύνταξης χηρείας από τις 17/5/2019 και μετά.

Σε όλες τις κατηγορίες δικαιούχων η αποκατάσταση των ποσών δεν θα ανατρέξει πριν αλλά μετά τις 17 Μαΐου 2019 που ισχύει ο νόμος. Αυτό σημαίνει ότι ένας ασφαλισμένος που έκανε αίτηση για σύνταξη χηρείας το 2018 και δεν

έχει βγει οριστική απόφαση, θα πάρει το παλιό ποσοστό (του νόμου Κατρούγκαλου) δηλαδή το 50% της επανυπολογισμένης σύνταξης του θανόντος από την ημερομηνία της αίτησης ως και τον Μάιο του 2019, ενώ από τη σύνταξη Ιουνίου 2019 η σύνταξη θα αυξηθεί με το 70% που δίνει ο νέος νόμος (4611/2019).

 

dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3χρονο κοpιτσάκι πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της – Τελικά ήταν… 60.000 μέλισσες…

Efi Nika

24χρονη που είναι μισή παιδί και μισή ενήλικη, έγινε μοντέλο και αποστόμωσε όσους την κορόιδευαν για το σώμα της – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Προσοχή: Βάζεις ψώνια από το σούπερ μάρκετ στο αυτοκίνητό σου; Κίνδυνος να πληρώσεις τσουχτερό πρόστιμο

Efi Nika