Newsitamea.gr
NEWS FEED ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Στάθηκε ψαροκόκαλο στο λαιμό σας; Να τι μπορείτε να κάνετε…!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στάθηκε ψαροκόκαλο στο λαιμό σας; Να τι μπορείτε να κάνετε.

Για τους λάτρεις των θαλασσινών, το φρέσκο ψάρι είναι ο καλύτερος τρόπος να δοκιμάσετε όλες τις γεύσεις. Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του ψαριού είναι ότι μπορεί να σταθεί  κάποιο κόκαλο στο λαιμό σας. Παρόλο που τα περισσότερα ψαροκόκαλα είναι μικροσκοπικά, μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα.

Είναι πολύ δύσκολο να βγάλετε ένα ψαροκόκαλο από το λαιμό σας καθώς είναι πολύ μικρό και μπορεί να κολλήσει στο τοίχωμα του λαιμού. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές χειροποίητες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε με ασφάλεια.

Σημείωση: Ποτέ να μην χρησιμοποιείτε μαχαιροπίρουνα ή άλλο ξένο αντικείμενο για να βγάλετε το ψαροκόκαλο.

 

  1. Βήχας

Ο οργανισμός σας θα θελήσει να αποβάλει με φυσικό τρόπο το κόκαλο μέσω του βήχα και αυτή η αντίδραση είναι καλή. Ο αέρας θα μπορούσε να συμβάλει στην αποβολή του κόκαλου από το λαιμό σας.

 

  1. Φάτε ψωμί

Εάν ποτέ χρησιμοποιήσατε ένα κομμάτι ψωμί για να καθαρίσετε το σπασμένο γυαλί, τότε σίγουρα θα γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα πολύ αποτελεσματικό κόλπο. Το ψωμί είναι αρκετά μαλακό και επιτρέπει στο γυαλί να κολλάει στην επιφάνειά του. Το ίδιο ισχύει και για τα ψαροκόκαλα. Δοκιμάστε να τρώτε αρκετά μεγάλα κομμάτια ψωμί, μην τα κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια. Το ψωμί μπορεί να μετακινήσει το κόκαλο καθώς το καταπίνετε.

 

  1. Δοκιμάστε ελαιόλαδο

Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο αλλά είναι εξαιρετικό λιπαντικό και είναι βρώσιμο. Επίσης, το λάδι δεν διαλύεται αμέσως και γι’ αυτό είναι πιο αποτελεσματικό από το νερό ή το γάλα. Επίσης, είναι βαρύτερο από άλλα υγρά και έτσι τα ψαροκόκαλα βαραίνουν και αποβάλλονται με φυσικό τρόπο.

 

  1. Δοκιμάστε μαρσμέλοου

Ίσως να θέλετε να διώξετε το ψαροκόκαλο με έναν απολαυστικό τρόπο. Γι’ αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφράτο μαρσμέλοου. Το φρούτο αυτό είναι παχύ και σπογγώδες και μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή του ψαροκόκαλου. (Ενδέχεται να χρειαστεί να φάτε μία χούφτα περίπου για να αποβληθεί το κόκαλο).

 

  1. Αναζητήστε ιατρική συμβουλή

Εάν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από το ψαροκόκαλο και δεν αποβάλλεται με φυσικό τρόπο, ίσως θελήσετε να μιλήσετε στο γιατρό σας. Εάν το αφήσετε στο λαιμό σας θα προκληθεί λοίμωξη. Εάν παρουσιάσετε βήχα ή άλλα συμπτώματα πολλές μέρες ή βδομάδες μετά την αποβολή του κόκαλου, αναζητήστε ιατρική συμβουλή.

 

Μη φοβάστε να γευτείτε ένα φρέσκο ψάρι! Απλώς προσέχετε τα μικρά κόκαλα και χρησιμοποιήστε κάποιον από αυτούς τους τρόπους όταν θέλετε να αποβάλετε κάποιο ενοχλητικό κόκαλο από το λαιμό σας.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχα: Πόσες θερμίδες και χοληστερίνη έχει ο οβελίας, η μαγειρίτσα και το κόκκινο αυγό

Efi Nika

Μαγειρίτσα: Πώς να καθαρίσετε σωστά έντερα και εντόσθια – Κίνδυνος δηλητηρίασης

Efi Nika

Συμβουλές για την αποφυγή σοβαρών ατυχημάτων από βεγγαλικά και κροτίδες

newsitamea