Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σταμάτησα να τρώω αυτά τα 4 φαγητά και έχασα 100 κιλά σε έναν χρόνο χωρίς γυμναστική, φάρμακα ή εγχείρηση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένας υπέρβαρος άνδρας κατάφερε να χάσει 100 κιλά, μέσα σ’ έναν χρόνο, χωρίς φάρμακα, εγχείρηση και γυμναστική, αλλά με διατροφή.

Ο ελληνικής καταγωγής, Gregory Galanis, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά, αλλά τώρα ζει στη Βόρεια Καρολίνα, στα 40 του χρόνια, ζύγιζε 190 κιλά.

Με ύψος 1,80, έπρεπε να χάσει περισσότερο από το μισό σωματικό βάρος του, για να φτάσει στα φυσιολογικά όρια, καθώς δεν μπορούσε να περπατήσει από τους πόνους στο σώμα του.

Όπως υπογράμμισε στο Newsweek «ήμουν μια ωρολογιακή βόμβα που περίμενε να σκάσει. Το βάρος με κατέβαλλε σωματικά και ψυχολογικά. Είχα υπέρταση, προδιαβήτη και είχα πάθει τρεις πνευμονικές εμβολές. Ίδρωνα για να σηκωθώ από το κρεβάτι. Έπρεπε να αλλάξω κάτι, αν δεν ήθελα να πεθάνω στα 40 μου χρόνια».

Στις 2 Αυγούστου 2021 ξεκίνησε την προσπάθειά του, επισημαίνοντας ότι «ήμουν πολύ βαρύς για να κάνω γυμναστική και έτσι εστίασα την προσοχή μου στη δίαιτα».

Για τη διατροφή που έκανε, σημείωσε ότι έτρωγε τουλάχιστον 3.000 έως 5.000 θερμίδες την ημέρα σε φαστ φουντ και πρόσθεσε «είχα αληθινό εθισμό στο φαγητό και ψυχολογική εξάρτηση, που εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για εμένα… Έμαθα να ζω με τον εθισμό μου και κάθε μέρα είναι μία μάχη εναντίον του».

Για να χάσει τα 100 κιλά, σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο, χρειάσθηκε να μελετήσει «την επιστήμη και τα μαθηματικά» πίσω από την απώλεια βάρους.

«Έμαθα ποιος είναι ο προσωπικός μεταβολικός μου ρυθμός και πως αλλάζει με την ηλικία. Έμαθα ποια τρόφιμα να τρώω για να νιώθω χορτάτος για περισσότερη ώρα. Έμαθα πόσες θερμίδες χρειάζεται το σώμα μου την ημέρα για να χάσει βάρος», τόνισε.

Ο υπέρβαρος άνδρας σταμάτησε να τρώει μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο και προτίμησε να έχει τα ψάρια και τα θαλασσινά ως μία από τις κύριες πηγές πρωτεϊνών στη διατροφή του, έκοψε το αλκοόλ και έμαθε να μαγειρεύει τα λαχανικά με διάφορους τρόπους, χρησιμοποιώντας κάθε είδους μπαχαρικά και καρυκεύματα, ενώ φτιάχνει τις δικές του σάλτσες για να τα συνοδεύει και να είναι νόστιμα.

Για να ικανοποιεί τη λαχτάρα του για γλυκό, χρησιμοποιεί τα φρούτα και παρά το γεγονός ότι έχει φτάσει στον στόχο του, συμπλήρωσε ότι «ακόμα μετράω θερμίδες – και πιστεύω ότι θα το κάνω για πάντα για να μην ξαναπάρω τα κιλά που έχασα».

Τι τρώει σε μία ημέρα ο υπέρβαρος άνδρας

Όπως αναφέρει, του αρέσει να αρχίζει την ημέρα του με ένα μπολ νιφάδες βρώμης με κανέλα και πρωτεΐνη σε σκόνη, το οποίο του παρέχει περίπου 250 θερμίδες και αρκετή πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, για να μην πεινάει.

Όταν φεύγει για τη δουλειά, παίρνει μαζί του κομμένα λαχανικά και φρούτα, για δεκατιανό. Για μεσημεριανό τρώει κάτι υγιεινό, όπως μια σπιτική σαλάτα τόνου με μαρούλι. Για απογευματινό συνήθως πίνει έναν καφέ χωρίς ζάχαρη και τρώει μια μπάρα πρωτεΐνης.

Το αγαπημένο του γεύμα είναι το βραδινό, αφού τότε έχει πια επιστρέψει στο σπίτι και μπορεί να φτιάξει ψητά λαχανικά με ψάρια ή γαρίδες και πολλά καρυκεύματα και λεμόνι.

Στο ψυγείο του έχει συνεχώς ένα τεράστιο μπολ με ψιλοκομμένα, ανάμικτα λαχανικά. Το ετοιμάζει κάθε Κυριακή και το διατηρεί σφραγισμένο και όποτε νιώθει την ανάγκη να τσιμπολογήσει κάτι, τρώει ένα φλιτζάνι λαχανικά με λεμόνι ή ξύδι.

Τέλος, αποφεύγει να τρώει μετά τις 7 το βράδυ και έως το επόμενο πρωί.

Στήριξη από την οικογένεια στον υπέρβαρο άνδρα

Ο Gregory Galanis τονίζει πως θα ήταν ακόμη δυσκολότερο να χάσει όλ’ αυτά τα κιλά, χωρίς τη βοήθεια της συζύγου του, η οποία από την αρχή τον υποστήριζε και μάλιστα έχασε κι εκείνη βάρος, τον πρώτο χρόνο.

Είχε επίσης στήριξη απ’ όλους τους άλλους συγγενείς και φίλους του, οι οποίοι έκαναν αλλαγές στη διατροφή τους, προκειμένου να προσαρμοσθούν στην δική του.

Τώρα πια στις οικογενειακές συνάξεις, όλοι μαγειρεύουν φαγητά που μπορεί να φάει και εκείνος και τα κάνουν όσο πιο υγιεινά μπορούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παντρέψου αυτόν που θα σε επιλέγει κάθε μέρα και θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια

Efi Nika

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Efi Nika

«Ό,τι κι αν γίνει, θα είμαι πάντα εδώ»: Το μήνυμα ενός μπαμπά προς τα παιδιά του

Efi Nika