Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σόγια: αυξάνει ή μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Σόγια: αυξάνει ή μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού;

 Σόγια: αυξάνει ή μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού;

 

Απ’ ό,τι φαίνεται, τον κύριο ρόλο παίζει η ηλικία. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία μελέτης Καρκίνου, μια δίαιτα πλούσια σε σόγια μπορεί να προσφέρει σε νεαρές γυναίκες, των οποίων τα επίπεδα οιστρογόνων είναι σχετικά υψηλά, προστασία από τη νόσο. Όσον αφορά τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, όμως, τα πράγματα αλλάζουν, καθώς τα φυτοοιστρογόνα της σόγιας μπορεί να επηρεάσουν τα οιστρογόνα στον οργανισμό και στην πραγματικότητα να μεγαλώσουν τον κίνδυνο.

Στην περίπτωση των γυναικών που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, τα ευρήματα από μελέτη που ανέλυσε τη διατροφή 9.000 γυναικών που κατάφεραν να ξεπεράσουν τη νόσο, έδειξαν ότι όσες κατανάλωναν 10mg σόγιας την ημέρα, παρουσίαζαν 25% χαμηλότερο κίνδυνο επανεμφάνισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής επιστρέφουν οι ασθενείς που νικούν τον καρκίνο

Efi Nika

Ελιές και ξίδι: Οι «σύμμαχοι» του εντέρου

Efi Nika

Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε πριν από το τρέξιμο

Efi Nika