Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑ

Σμήνος μελισσών επιτέθηκε σε 12χρονο αγόρι στη Χαλκίδα – Υπέστη αλλεργικό σοκ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένας 12χρονος από τη Θήβα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Χαλκίδας, το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Αυγούστου, καθώς είχε δεχθεί επίθεση από σμήνος μελισσών, οι οποίες το τσίμπησαν σε αρκετά σημεία του σώματος του.

Σύμφωνα με το evima.gr, 0 12χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ από τα τσιμπήματα και η ζωή του κρεμόταν από μία κλωστή, αλλά ευτυχώς οι γιατροί κατάφεραν να τον συνεφέρουν, αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Παρόλα αυυτά, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, οι γιατροί στη Χαλκίδα έκριναν ότι το παιδί πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων, όπως και έγινε.

Tι να κάνετε αν σας τσιμπήσει μέλισσα

Το τσίμπημα από σφήκα ή μέλισσα μπορεί να προκαλέσει έντονο ερεθισμό, τσούξιμο και κνησμό, ενώ δεν είναι απίθανο να προκαλέσει και αλλεργικό σοκ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να σπεύσετε στο κοντινότερο ιατρικό κέντρο.

Στις πρώτες βοήθειες τέτοιων τσιμπημάτων, θα πρέπει να απομακρύνετε από το δέρμα ολόκληρο το κεντρί γρήγορα, με τα νύχια ή με ένα τσιμπιδάκι, ζουλώντας την περιοχή του τσιμπήματος. Έπειτα, θα πρέπει να τοποθετήσετε στην περιοχή πάγο, κρύα κομπρέσα ή στικ αμμωνίας.

 

 protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή: Βάζεις ψώνια από το σούπερ μάρκετ στο αυτοκίνητό σου; Κίνδυνος να πληρώσεις τσουχτερό πρόστιμο

Efi Nika

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Νέα Τραγωδία Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε πεζή μόλις πριν λίγο

Efi Nika