Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πράσινη σαλάτα: 6 τροφές για να την ανανεώσεις χωρίς ενοχές

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9634561034568441412-1

Αν βρίσκεσαι σε φάση διατροφής και έχεις κάνει τις σαλάτες αγαπημένο σνακ, αλλά έχεις βαρεθεί να μασουλάς κάθε μέρα τα ίδια πράσινα μαρουλόφυλλα, υπάρχει λύση.

Θα έχεις σίγουρα σκεφτεί να ανανεώσεις τη γεύση της σαλάτας σου, αλλά μπορεί να αμφιβάλλεις αν πρέπει να το κάνεις. Και έχεις καλό λόγο να κάνεις δεύτερες σκέψεις, καθώς, είναι αλήθεια πως κάποιες σαλάτες δεν είναι όσο “αθώες” φαίνονται. Αν συνοδεύονται από συγκεκριμένα και κατά τα άλλα γευστικότατα συστατικά, μπορεί να έχουν μέχρι και 1000 θερμίδες.

Αν αποφύγεις, όμως, το λάθος στο οποίο υποπίπτουν όσοι σκέφτονται απλοϊκά πως “αν κάτι είναι σαλάτα, δεν παχαίνει” και παραγεμίζουν τη σαλάτα τους με σάλτσες, κρέας και τα συναφή, εκτοξεύοντας την πρόσληψη θερμίδων και λίπους στα ύψη, μπορείς να επέμβεις χωρίς “καταστροφικές συνέπειες”.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απολαύσεις μία δροσερή σαλάτα, χωρίς να τη φορτώνεις με θερμιδικές βόμβες. Και ορισμένες τροφές μπορούν να φρεσκάρουν μία σαλάτα, ενώ παράλληλα σε βοηθούν να κάψεις τα περιττά κιλά, αφού εκτός γευστικές σε κρατάνε και σε φόρμα. Ποια είναι αυτά;

Αχλάδι

Πράσινη σαλάτα: 6 τροφές για να την ανανεώσεις χωρίς ενοχές

Μισό αχλάδι στην πράσινη σαλάτα μαζί με τη φλούδα του είναι περίπου, μόλις 52 θερμίδες. Συν τοις άλλοις, το αχλάδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη, μία φυτική ίνα η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην καταστολή της όρεξης. Με έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις μήλο.

Κινόα

Πράσινη σαλάτα: 6 τροφές για να την ανανεώσεις χωρίς ενοχές

Ένα τέταρτο της κούπας μαγειρεμένο κινόα είναι 56 θερμίδες, ενώ δίνει μία δόση 2 γραμμαρίων πρωτεΐνης και 1,3 γραμμαρίων φυτικών ινών. Με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να προσθέτουμε θερμίδες, κερδίζουμε όχι μόνο έξτρα γεύση, αλλά και εκείνο το απαραίτητο αίσθημα ολοκλήρωσης, χωρίς το οποίο η πείνα θα μας επισκεφθεί σύντομα μετά την κατανάλωση της σαλάτας.

Μούρα

Πράσινη σαλάτα: 6 τροφές για να την ανανεώσεις χωρίς ενοχές

Τα μούρα προσφέρουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Μία καλή ποσότητα που μπορούμε να βάλουμε σε μία σαλάτα είναι ένα τέταρτο της κούπας το οποίο ανέρχεται σε 21 θερμίδες και 0,9 γραμμάρια φυτικών ινών. Εν τω μεταξύ, επειδή έχουν γλυκιά γεύση, εμποδίζουν την επιθυμία για άλλου είδους, “αμαρτωλές” γλυκιές απολαύσεις.

Αβοκάντο

Πράσινη σαλάτα: 6 τροφές για να την ανανεώσεις χωρίς ενοχές

Και ιδιαίτερα νόστιμο και τριπλά βοηθητικό: αρχικά είναι γεμάτο από φυτικές ίνες και συντελεί στο να νιώθουμε χορτάτοι περισσότερη ώρα, δεύτερον αποτρέπει το φούσκωμα στην κοιλιά, και τρίτον είναι μία άριστη πηγή μονοακόρεστων λιπαρών τα οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το λίπος της κοιλιάς. Μόνο αρνητικό ότι έχει αρκετές θερμίδες, οπότε περιορίσου σε μισό αβοκάντο κάθε φορά.

Φασόλια

Πράσινη σαλάτα: 6 τροφές για να την ανανεώσεις χωρίς ενοχές

Τα κόκκινα φασόλια είναι ακόμη μία επιλογή, για να συνοδεύσουμε την πράσινη σαλάτα μας. Ένα τέταρτο της κούπας έχει περίπου 50 θερμίδες, 5 γραμμάρια φυτικές ίνες και 4 γραμμάρια πρωτεΐνη. Τα μαύρα φασόλια, με παρόμοια θερμιδική αξία, προσφέρουν επίσης μαγνήσιο και σίδηρο. Είτε μαύρα είτε κόκκινα, τα φασόλια μάς κρατάνε χορτάτους για ώρες. Και αυτό είναι καλό όταν προσέχουμε τη διατροφή μας.

Σολομός

Πράσινη σαλάτα: 6 τροφές για να την ανανεώσεις χωρίς ενοχές

Ο σολομός είναι ακόμη μία πηγή πρωτεΐνης χαμηλή σε λιπαρά. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή ωμέγα 3 λιπαρών οξέων τα οποία όχι μόνο μειώνουν τη χοληστερόλη, αλλά τονώνουν και τον μεταβολισμό μας. Περίπου 60 γραμμάρια σολομού στη σαλάτα, είναι 116 θερμίδες και προσθέτουν 12,5 γραμμάρια πολύτιμης πρωτεΐνης στο γεύμα μας.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ύπνος: Μπορεί ένα ποτό να με βοηθήσει να κοιμηθώ καλύτερα;

Efi Nika

Ντεκαφεϊνέ: Πόσο ασφαλής είναι αλήθεια;

Efi Nika

Πράσινο τσάι: Προστατεύει καρδιά, μυαλό και σώμα – Τα οφέλη για την υγεία

Efi Nika