Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να σε παίρνει ο ύπνος σε 2 λεπτά, ακόμα και με καύσωνα – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η «στρατιωτική τεχνική» που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν

Ξαπλώνεις και είναι αδύνατο να κοιμηθείς; Στριφογυρίζεις από τις 11 και ο ύπνος σε παίρνει στις 3 το ξημέρωμα; Ε, λοιπόν, αυτό το άρθρο είναι για σένα.

Παρακάτω, θα δεις την τεχνική που ξεκίνησε να χρησιμοποιείται στον αμερικανικό στρατό, έγινε ευρέως γνωστή τώρα, στο TikTok, και υπόσχεται να σε κοιμίσει σε 2 λεπτά, αν την τελειοποιήσεις.

Αρχικά, ηρεμείς το σώμα σου και σταδιακά χαλαρώνεις ένα-ένα τα μέλη σου. Από τον αυχένα μέχρι τα χέρια και από τη λεκάνη ως τους αστραγάλους, επικεντρώσου στο να φύγει κάθε ένταση. Άσε τους ώμους σου να πέσουν κάτω, βυθίσου στο στρώμα και βολέψου.

Στη συνέχεια, ασχολήσου με την αναπνοή σου. Να εισπνέεις χαλαρώνοντας, παράλληλα, το στήθος και το στομάχι σου, τους μηρούς, τις γάμπες και τις πατούσες σου. Φαντάσου πως σε περικλείει κάτι ευχάριστα ζεστό, τόσο μέσα, όσο κι έξω.

Στη συνέχεια, για να αποφορτίσεις και το μυαλό σου από το στρες, φαντάσου πως βρίσκεσαι σε μία λίμνη και, χαλαρά, κάνεις κανό. Και να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου: «Μη σκέφτεσαι», για 10 δευτερόλεπτα.

Αν το κάνεις αυτό για έξι εβδομάδες, σε ένα δίλεπτο θα σε παίρνει ο ύπνος. Δες το και στο παρακάτω TikTok.

@justin_agustin

Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto

♬ You – Petit Biscuit

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρατηριούχοι δεν θέλουν να το ξέρεις: Η αιτία που πρέπει να βάζεις βενζίνη μόνο τη Δευτέρα

Efi Nika

Μου αρέσει πολύ, αλλά μου ζήτησε για πρώτο ραντεβού να πάμε σε εσπερινό – Τι λέτε να κάνω;

Efi Nika

Αν μπορείς να πεις αυτές τις 5 φράσεις με αυτοπεποίθηση, έχεις βρει το νόημα της ευτυχίας

Efi Nika