Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ειδήσεις

Πεντανόστιμες φακές στη χύτρα ταχύτητας, έτοιμες σε 15 λεπτά – Και για τους πιο δύσκολους – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ξέρουμε ότι οι φακές δεν είναι η αδυναμία των παιδιών, όμως δεν είναι ποτέ αργά να αλλάξουν γνώμη.

Η παρακάτω συνταγή, εύκολη και γρήγορη, ίσως πείσει ακόμα και τους πιο δύσκολους… πελάτες να αναθεωρήσουν για το παρεξηγημένο αυτό όσπριο.

Τι θα χρειαστούμε

  • 250 γραμμάρια χοντρές φακές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 2 στικ σέλερι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • Ξύδι
  • Ελιές
  • Βραστή πατάτα
  • Σαρδέλες (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Ρίχνουμε τις φακές σε ένα μπολ και προσθέτουμε κρύο νερό. Τις ξεπλένουμε καλάμε τα χέρια μας και τις σουρώνουμε σε ένα δεύτερο μπολ.

Βήμα 2ο

Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις φακές, την ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης και το νερό, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.

Βήμα 3ο

Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της και γυρίζουμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 2.
Μόλις εμφανιστεί η πράσινη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.

Βήμα 4ο

Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, ανοίγουμε το καπάκι και σερβίρουμε τις φακές με ξύδι. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί, σαρδέλες, βραστή πατάτα και ελιές.

 

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Efi Nika

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Efi Nika