Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Παραμένουν ακόμα ελεύθεροι οι καταζητούμενοι: Η παράξενη ιστορία του μικρού Άλεξ που εξαφανίστηκε πριν 6 χρόνια – ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο μικρός Άλεξ, από τη Βρετανία, μετά την εξαφάνισή του πριν από έξι χρόνια, βρέθηκε ξαφνικά χθες, σε γαλλικό δρόμο, από έναν οδηγό.

Ειδικότερα, ο Άλεξ Μπάτι εξαφανίστηκε το 2017, σε διακοπές στην Ισπανία, με τη μητέρα και τον παππού του, οι οποίοι δεν έχουν τη γονική μέριμνα του 17χρονου και παραμένουν καταζητούμενοι για την εξαφάνισή του.

Ο νεαρός βρίσκεται σε κέντρο για νέους, στην Τουλούζη και πιθανόν να επιστρέψει αργότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με αστυνομικούς και προξενικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, μιλώντας στο BBC News, το αγόρι είχε μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα από τον ανήσυχο οδηγό, ο οποίος τον είχε εντοπίσει σε δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

«Εξήγησε ότι περπατούσε επί τέσσερις ημέρες, ότι ξεκίνησε από ένα μέρος στα βουνά, αν και δεν είπε πού», υπογράμμισε ο οδηγός Φαμπιάν Ασιντινί και συμπλήρωσε «έβαλα το όνομά του στο διαδίκτυο και είδα ότι τον αναζητούσαν».

Ο οδηγός επεσήμανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το σχέδιο του εφήβου ήταν να βρει μια μεγάλη πόλη με πρεσβεία, για να ζητήσει βοήθεια, αλλά αντί γι’ αυτό, ο οδηγός επικοινώνησε με τις γαλλικές αρχές για βοήθεια.

Ο Άλεξ χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του οδηγού στο Facebook, προκειμένου να επικοινωνήσει με τη γιαγιά του, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την έστειλε μήνυμα, στο οποίο ανέφερε «Γεια σου, γιαγιά! Εγώ είμαι ο Άλεξ. Βρίσκομαι στην Τουλούζη της Γαλλίας. Ελπίζω πραγματικά να λάβεις αυτό το μήνυμα. Σ’ αγαπώ και θέλω να γυρίσω σπίτι».

Όπως ανέφερε το BBC, η γιαγιά του αγοριού, Σούζαν Καρουάνα, η οποία είναι και η νόμιμη κηδεμόνας του, είναι πολύ αδύναμη, για να ταξιδέψει στην Τουλούζη, αλλά τόνισε στην εφημερίδα “The Sun” ότι είχε επικοινωνήσει μαζί του.

«Είμαι τόσο χαρούμενη. Μίλησα μαζί του και είναι καλά. Είναι μεγάλο σοκ», σημείωσε.

Η γαλλική εισαγγελία της Τουλούζης παρέδωσε επισήμως την υπόθεση στη βρετανική αστυνομία και η αρμοδιότητα πλέον δεν υπάγεται στη γαλλική δικαιοδοσία.

Μια ομάδα Βρετανών αστυνομικών και προξενικών υπαλλήλων πρόκειται να παραλάβει τον Άλεξ και να τον επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Άλεξ φέρεται να ζούσε στις απομακρυσμένες κοιλάδες των Πυρηναίων, μία περιοχή γνωστή για την προσέλκυση ανθρώπων, που αναζητούν εναλλακτικό τρόπο ζωής και ταξίδευε από μέρος σε μέρος, σε ένα είδος περιπλανώμενης κοινότητας.

Ο μικρός Άλεξ δεν θα αποκαλύψει που βρισκόταν και που είναι η μητέρα του

Ο Άλεξ, από το Όλνταμ του Μάντσεστερ, δεν θα αποκαλύψει πού βρίσκεται η μητέρα του ή πού ακριβώς ζούσε στα Πυρηναία, είπε στο BBC το γραφείο του εισαγγελέα.

Η γιαγιά του δήλωσε στο BBC, το 2018, ότι νομίζει ότι η μητέρα του Άλεξ, Μέλανι Μπάτι και ο παππούς του, Ντέιβιντ Μπάτι, τον είχαν πάρει, για να ζήσει με μια πνευματική κοινότητα στο Μαρόκο και πρόσθεσε τότε ότι αναζητούσαν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και δεν ήθελαν ο Άλεξ να πάει σχολείο.

Οι τρεις τους έφυγαν από το Μάντσεστερ, για διακοπές μιας εβδομάδας, στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 και τον είδαν για τελευταία φορά στο λιμάνι της Μάλαγα, στις 8 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, την ημέρα που θα επέστρεφαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24χρονη που είναι μισή παιδί και μισή ενήλικη, έγινε μοντέλο και αποστόμωσε όσους την κορόιδευαν για το σώμα της – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Προσοχή: Βάζεις ψώνια από το σούπερ μάρκετ στο αυτοκίνητό σου; Κίνδυνος να πληρώσεις τσουχτερό πρόστιμο

Efi Nika

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika