Newsitamea.gr
AMEA news ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν σέβονται τα άτομα με αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ika-amea

Δυστυχώς στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα για όλους τους ανθρώπους.

Ο καθένας σηκώνει το δικό του σταυρό, άλλος μικρό και άλλος μεγάλο. Σε αυτούς τους ανθρώπους ανήκουν και τα άτομα με αναπηρία τα οποία όμως είναι ισάξια με όλους τους άλλους ανθρώπους .

Πολλές φορές τους ξεχνάμε αυτούς τους ανθρώπους , γιατί μας τρώει η καθημερινότητα. Αυτό όμως που δεν δέχομαι με τίποτα είναι η έλλειψη σεβασμού προς αυτά τα άτομα γιατί παλεύουν περισσότερο από όλους τους άλλους. Η αναπηρία δεν φαίνεται πάντα εξωτερικά,υπάρχουν αναπηρίες πολλών ειδών.

Εγώ είμαι άτομο με αναπηρία που δεν φαίνεται εξωτερικά οι λεγόμενες “Αόρατες αναπηρίες” και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό, κάποιοι φίλοι μου ξέρουν κάποιοι άλλοι όχι , αυτό δεν έχει σημασία. Όλα αυτά τα γράφω για να καταγγείλω υπάλληλο του ΙΚΑ που με πρόσβαλε σε όλο τον κόσμο αμφισβητώντας με μόνο και μόνο επειδη στέκομαι στα ποδιά μου.

Μου φώναζε και σχεδόν με έβρισε μόνο και μόνο γιατί ζήτησα την προτεραιότητα την οποία δικαιούμαι, όπως και όλα τα άτομα με αναπηρία. Το όνομα της δεν θα το αναφέρω, όμως την καταγγελία μου την έκανα επίσημα, όπως πρέπει να κάνουμε όλοι για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Απευθύνομαι σε όλους τους φίλους και δείξτε λίγο περισσότερο σεβασμό και αγάπη, το έχουμε ανάγκη. Τ ο κράτος μας έχει ήδη πετάξει στα σκουπίδια, μην κάνετε το ίδιο. Ένιωσα την ανάγκη για πρώτη φορά να γράψω κάτι τετοιο δημοσία, γιατί πραγματικά πληγώθηκα πολύ και δεν θέλω κανένας να νιώσει έτσι ποτέ!!!!!!!

Φ.Ε.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Εγκύκλιος ΔΙΑΔΠ/4291/17.2.97. Έχουν αναρτηθεί σε όλα τα κτίρια του Δημοσίου, του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και των Ο.Τ.Α. πινακίδες με την ένδειξη «Τα άτομα με ειδικές ανάγκες εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα». Οι υπάλληλοι υποχρεούνται να βοηθούν τα άτομα αυτά, να αναλαμβάνουν την εσωτερική διακίνηση και διεκπεραίωση των εγγράφων, να αποστέλλουν ταχυδρομικά βεβαιώσεις, πιστοποιητικά κ.ά. Προβλέπεται, επίσης, ειδικό κεφάλαιο για τις ρυθμίσεις που αφορούν ΑΜΕΑ στους Χάρτες Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές.

Newsroom Aμεα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24χρονη που είναι μισή παιδί και μισή ενήλικη, έγινε μοντέλο και αποστόμωσε όσους την κορόιδευαν για το σώμα της – ΦΩΤΟ

Efi Nika

29χρονη έγκυος διαγνώστηκε με καρκίνο, είπε ΟΧΙ στην έκτρωση στις αρχές της εγκυμοσύνης και έσωσε 2 ζωές – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Η ιστορία των προσθετικών μελών και το αρχαιότερο που βρέθηκε σε μούμια!

Βογιατζής Ηλίας