Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο Πιο Ηλικιωμένος Άντρας με Σύνδρομο Ντάουν έγινε 76 ετών!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

2

Γεννήθηκε τον καιρό που το προσδόκιμο ζωής σε άτομα με το σύνδρομο Ντάουν ήταν τα 12 χρόνια. Αλλά 76 χρόνια αργότερα, ο Kenny Cridge έσβησε τα κεράκια της τούρτας γενεθλίων του σε ένα ίδρυμα φροντίδας.

Ο κύριος Cridge – επίσημα ο πιο ηλικιωμένος άντρας εν ζωή με το σύνδρομο Ντάουν – πίστευαν ότι ήταν νεκρός, όταν οι γιατροί θεώρησαν ότι ήταν πρόωρο νεογνό, όταν γεννήθηκε μαζί με την δίδυμη αδερφή του Dorothy το 1940.

Τη δεκαετία του 1940, πίστευαν ότι άτομα με σύνδρομο Ντάουν δε θα ζούσαν μέχρι την εφηβεία τους. Αλλά ο κύριος Cridge έζησε παραπάνω από την αδερφή του και τον αδερφό του, χάρη στη φροντίδα και αγάπη της οικογένειας και φίλων του.

1

2

Ο κύριος Cridge πήρε τον τίτλο του πιο ηλικιωμένου άντρα το 2008 από το Ρεκόρ Guinness, που του έδωσε και ένα πιστοποιητικό.

Οχτώ χρόνια αργότερα, συνεχίζει να κατέχει ακόμα τον τίτλο στο κέντρο φροντίδας, όπου ζει στο Yeovil της Μ. Βρετανίας, και το προσωπικό τον περιγράφει ως «πραγματικό κύριο» και «απολύτως αξιαγάπητο».

Η περήφανη ανηψιά του, η Marie Shotton, 45 ετών, δήλωσε: “Πλέον άτομα με σύνδρομο Ντάουν είναι αξιοσέβαστα και τα φροντίζουν, αλλά η γιαγιά μου έλεγε ότι παλιά δεν ήταν καθόλου έτσι. “

3

“Η μητέρα του πάλεψε πολλές φορές γι” αυτόν και αφιέρωσε τη ζωή της για τον Kenny. Ο πατέρας του, ο Samuel, τον λάτρευε ως μικρό παιδί. Είναι υπέροχος και οι κάτοικοι στο χωριό, όπου μεγάλωσε ακόμα ρωτάνε γι” αυτόν.”

Όταν ο κύριος Cridge γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1940, η μητέρα του Iris δεν είχε ιδέα ότι κυοφορούσε δίδυμα, και το συνειδητοποίησε μόλις η κόρη της Dorothy γεννήθηκε λίγα λεπτά μετά από τον Kenny.

Οι γιατροί αρχικά πίστεψαν ότι ήταν πρόωρο, και τον άφησαν στην άκρη για να φροντίσουν την αδερφή του, αλλά μετά άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής.

Έζησε μαζί με τη μητέρα του, μέχρι το θάνατό της στα 90 της. Στη συνέχεια μετακόμισε με τον ανηψιό του, τον Kevin Griffiths, μέχρι που κατέληξε να ζει στο ίδρυμα, πριν από τρία χρόνια.

Το προσωπικό λέει ότι απολαμβάνει να παίζει με την φυσαρμόνικά του, λατρεύει τα γλυκά και κάνει πλάκες με τους άλλους ενοίκους.

4

5

Η υπεύθυνη του ιδρύματος, η Ann Nicholson δήλωσε: “Ο Kenny είναι μια απόλαυση να βρίσκεται κάποιος μαζί του. Χαμογελάει όλη την ώρα – πριν κοιμηθεί και όταν ξυπνάει χαμογελάει. Είναι ένας πραγματικός κύριος. Αγαπάει τη στοργή και το φαγητό.”

“Αν και η επικοινωνία του Kenny είναι περιορισμένη, του αρέσει να κουβεντιάζει, έχει φοβερή αίσθηση του χιούμορ και του αρέσει να γελάει. “

Ο πιο ηλικιωμένος άντρας του κόσμου με σύνδρομο Ντάουν ήταν ο Bert Holbrook από την Μινεσσότα των ΗΠΑ, που πέθανε στην ηλικία των 83 ετών το 2012.

Η πιο ηλικιωμένη γυναίκα με σύνδρομο Ντάουν πιστεύεται ότι είναι η Dollie Grissom, 73 ετών, από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ.

Μόνο στη Μ.Βρετανία γεννιούνται ετησίως 775 μωρά με το σύνδρομο Ντάουν.

Η Ένωση του Συνδρόμου Ντάουν ανακοίνωσε: “Είναι υπέροχο που άτομα με σύνδρομο Ντάουν ζούνε πολύ παραπάνω από άλλοτε, χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής και την φροντίδα και την αγάπη των ανθρώπων τους.”

6

Του ευχόμαστε Χρόνια Πολλά! Μοιραστείτε την ιστορία του Kenny με τους φίλους σας!

 

 

 

dailymail.co.uk,fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο γάμος που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς για τον λάθος λόγο: 80 καλεσμένοι στο νοσοκομείο – Σε σοκ το ζευγάρι

Efi Nika

3χρονο κοpιτσάκι πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της – Τελικά ήταν… 60.000 μέλισσες…

Efi Nika

24χρονη που είναι μισή παιδί και μισή ενήλικη, έγινε μοντέλο και αποστόμωσε όσους την κορόιδευαν για το σώμα της – ΦΩΤΟ

Efi Nika