Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο αγαπημένος Nyle DiMarco παραδίδει μαθήματα με τις ευχές των Χριστουγέννων στη νοηματική και είναι υπέροχος! Βίντεο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο αγαπημένος Nyle DiMarco παραδίδει μαθήματα με τις ευχές των Χριστουγέννων στη νοηματική και είναι υπέροχος!

Έχει πάντα τη διάθεση να προσφέρει, με ένα τεράστιο χαμόγελο και τη θετική του ενέργεια. Ο Nyle Di Marco συνεχίζει να πρωτοτυπεί με τα βίντεο που δημιουργεί. Το πιο πρόσφατο είναι εορταστικού χαρακτήρα και έχει ως στόχο να μας μάθει όλες τις βασικές ευχές των Χριστουγέννων στην Αμερικάνικη Νοηματική Γλώσσα! Μέσα σε 90 δευτερόλεπτα μπορείτε να εκπαιδευτείτε έστω στα βασικά για τις επόμενες μέρες. Και αν σας αρέσει, υπάρχει και συνέχεια.

Εάν ακολουθήσετε το κανάλι του στο YouTube θα βρείτε διάφορα βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του. Ανάμεσα σε αυτά, υπάρχουν και κάποια που μπορούν να σας εκπαιδεύσουν και μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμα. Ξεχώρισα τα συγκεκριμένα:

  • Εκμάθηση νοηματικής γλώσσας για ένα μωρό
  • Εκμάθηση της διαδικτυακής νοηματικής γλώσσας
  • Πως να φλερτάρετε στη νοηματική γλώσσα
  • Πως η ιστορία του Χάρι Πότερ παραλληλίζεται με τον κόσμο των κωφών. Το συγκεκριμένο βίντεο έχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα μπορούσε να βοηθήσει μια ολόκληρη γενιά να καταλάβει καλύτερα τον κόσμο των ατόμων με προβλήματα ακοής.

 

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στα Χριστούγεννα. Εσείς γνωρίζετε πως να ευχηθείτε στη νοηματική γλώσσα; Αν ναι, μπορείτε να προωθήσετε αυτό το άρθρο σε άτομα που δεν έχουν καμία σχετική γνώση και θέλουν να μάθουν.

Αν όχι, είναι μια καλή ευκαιρία να μάθετε πως να εύχεστε Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το νέο έτος, πως είναι ο Ρούντολφ το Ελαφάκι, τα Μπισκότα, ο Άγιος Βασίλης. Είναι ένα ενδιαφέρον μάθημα και παιχνίδι παράλληλα αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι ή τα ανίψια σας, τα εγγόνια σας και παιδιά φίλων σας. Με αυτό τον τρόπο θα έρθουν πιο κοντά όχι μόνο στις γιορτές αλλά και στα άτομα με αναπηρία και ιδιαίτερα τα άτομα με προβλήματα ακοής.

Είναι περίοδος διακοπών από το σχολείο το γνωρίζω, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να τα κλείσετε σπίτι χωρίς τίποτα φρέσκο να απασχοληθούν και να περιμένουν μόνο τα δώρα τους. Αφυπνίστε τα με κάτι σημαντικό, βάλτε το σπόρο της αποδοχής μέσα τους, μετά μπορεί με τη σειρά τους να τον διαδώσουν και σε άλλα παιδιά, στην τάξη τους και όσο μεγαλώνουν στην κοινωνία.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο μέρες χαράς, δώρων και φαγητού. Το λέει και ο Nyle στο βίντεο: “και εγώ αγαπώ τα μπισκότα πάρα πολύ, μη φάτε όμως πολλά!” Είναι η ευκαιρία για κάθε φράση που θα μαθαίνουν τα παιδιά να τα επιβραβεύσετε με ένα γλύκισμα ή ακόμα καλύτερα με ένα χαμόγελο. Ας μην έχουν όλα απαραίτητα ένα αντίτιμο.

Αγαπημένη μου φράση/κίνηση στην Αμερικανική νοηματική γλώσσα είναι το Happy New Year δηλαδή Χαρούμενη Νέα Χρονιά. Και αυτό γιατί μου δίνει μια αίσθηση χαράς, γενναιότητας και αισιοδοξίας. Θα ήθελα αν έχετε το χρόνο να σχολιάσετε ποιο είναι και το δικό σας αγαπημένο κομμάτι, λέξη ή φράση από το βίντεο που θα παρακολουθήσετε.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο εδω.

Δυστυχώς αφορά μόνο την Αμερικάνικη Νοηματική γλώσσα όμως δεν μπόρεσα(ακόμα) να βρω κάτι αντίστοιχο στα Ελληνικά.

Εάν ακολουθήσετε το κανάλι του στο YouTube θα βρείτε διάφορα βίντεο που αφορούν τις δραστηριότητες του.

Καλές Γιορτές να έχετε και εύχομαι ο νέος χρόνος να μας βρει όλους να επικοινωνούμε περισσότερο μεταξύ μας, χωρίς αντιπαλότητες, γκρίνια, μιζέρια και έχθρες. Αισιοδοξία και θετική ενέργεια για το 2018!

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: www.nyledimarco.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Μήνας ευαισθητοποίησης απώλειας άκρων ο Απρίλιος, σε αύξηση οι ακρωτηριασμοί.

Βογιατζής Ηλίας

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika