Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Νεαρός Χανιώτης δότης μυελού των οστών δίνει ζωή σε ένα δίχρονο παιδάκι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στις 11 Απριλίου του 2017 βρισκόταν σε μια καφετέρια και έδωσε δείγμα μυελού των οστών . Πριν από λίγες μέρες το Στράτος Μπαξεβάνης από τα Χανιά, μαθαίνει πως είναι 100% συμβατός δότης μυελού των οστών.

Η ιστορία γίνεται ακόμη πιο όμορφη όταν ο Στράτος, μαθαίνει πως ο λήπτης, είναι ένα παιδί μόλις 2 ετών, από το Ιραν.

Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί, ο μυελός του, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός του παρουσιάζει σοβαρή βλάβη.

Τέτοια προβλήματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν σύλλογοι εθελοντικής προσφοράς και στήριξης όπως ο «Ορίζοντας» αλλά και η επιστήμη, όπου σήμερα δίνει τη δυνατότητα σε εμάς να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας.

Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών ή αλλιώς αιμοποιητικών κυττάρων είναι μία δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του στον οποίο χαρίζει πραγματικά ζωή.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24χρονη που είναι μισή παιδί και μισή ενήλικη, έγινε μοντέλο και αποστόμωσε όσους την κορόιδευαν για το σώμα της – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Προσοχή: Βάζεις ψώνια από το σούπερ μάρκετ στο αυτοκίνητό σου; Κίνδυνος να πληρώσεις τσουχτερό πρόστιμο

Efi Nika

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika