Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Νέα αδιανόητη τραγωδία: Νεκρό μωρό 14 μηνών από τη ζέστη, το ξέχασε η γιαγιά του για 8 ώρες στο αυτοκίνητο – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αδιανόητη τραγωδία: Ένα μωράκι 14 μηνών έχασε άδικα τη ζωή του, όταν η γιαγιά του το ξέχασε στο αυτοκίνητο για 8 ώρες, με αποτέλεσμα το παιδί να πάθει θερμοπληξία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η 54χρονη γιαγιά που είχε αναλάβει να αφήσει το εγγόνι της στον παιδικό σταθμό, δεν το έκανε ποτέ καθώς ξεχάστηκε και πήγε στη δουλειά της.

Αδιανόητη τραγωδία: Νεκρό μωρό 14 μηνών από τη ζέστη

Όπως δήλωσε η αστυνομία της κομητείας Suffolk σε δελτίο τύπου, η 54χρονη γιαγιά ξέχασε να αφήσει το νήπιο στον παιδικό σταθμό στο Smithtown, Λονγκ Άιλαντ τη Δευτέρα και πήγε στη δουλειά, αφήνοντας το 14 μηνων κορίτσι σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου.

Οκτώ ώρες αργότερα, η γιαγιά πήγε να πάρει το κορίτσι από τον παιδικό και μόνο τότε συνειδητοποίησε ότι το είχε αφήσει τελικά στο αυτοκίνητο. Το 14 μηνών μωρό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο θάνατος ερευνάται και μέχρι τώρα δεν έχουν απαγγελθεί ποινικές κατηγορίες.

Η υψηλή θερμοκρασία της Δευτέρας στο Smithtown ήταν 28 βαθμοί Κελσίου, αλλά οι θερμοκρασίες μέσα σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να φτάσουν πολύ πιο πάνω.

Μπορεί να συμβεί στον καθένα

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας, από το 1998, κατά μέσο όρο 38 παιδιά ετησίως πεθαίνουν από θερμοπληξία οχημάτων, προσθέτοντας ότι το 53% των περιστατικών συνέβη επειδή ένας γονέας ή νταντά ξέχασε το παιδί στο αυτοκίνητο.

Μέχρι στιγμής το 2023, το συμβούλιο λέει ότι έχουν αναφερθεί 14 θάνατοι.

Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας συμβουλεύει να τηρείτε μια ρουτίνα και να αποφεύγετε τους περισπασμούς. Λέει να βάλετε ένα πορτοφόλι, χαρτοφύλακα ή ακόμα και το αριστερό σας παπούτσι στο πίσω κάθισμα για να βεβαιωθείτε ότι θα ρίξετε μια τελευταία ματιά στο αυτοκίνητο και να κρατήσετε τις πόρτες του αυτοκινήτου κλειδωμένες και τα κλειδιά μακριά από τα παιδιά, ώστε να μην μπορούν να μπουν μέσα. παίζω.

Η Sue Auriemma είναι η αντιπρόεδρος του ομίλου Kids and Car Safety. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας γονιός είναι να πιστεύει ότι δεν μπορεί να συμβεί σε αυτόν». Και συνέχισε: «Υπάρχει τεχνολογία που είναι ήδη διαθέσιμη και προσιτή που έρχεται στάνταρ σε ορισμένα οχήματα. Η Hyundai και η Genesis και η Kia προσφέρουν ένα σύστημα που θα ειδοποιεί τον οδηγό εάν έχει απομακρυνθεί από ένα όχημα και υπάρχει ακόμα ζωντανό ον στο όχημα».

Τον Νοέμβριο του 2021, ψηφίστηκε ένας νόμος που θα απαιτούσε την τεχνολογία σε όλα τα νέα αυτοκίνητα για να βοηθήσει στην πρόληψη των θανάτων από καυτά αυτοκίνητα, αλλά θα χρειαστούν χρόνια για να εξοπλιστούν όλα τα οχήματα με αυτήν.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν τώρα για να αποφεύγουν τέτοιου είδους τραγωδίες, η Auriemma είπε: «Υπάρχουν διαθέσιμες συσκευές που μπορείτε να προσθέσετε στο όχημά σας που θα αισθάνονται το βάρος ενός μωρού στο κάθισμα του αυτοκινήτου σας ή εφαρμογές για να σας το υπενθυμίζουν».

Προτρέπουν επίσης ένα σύστημα check-in στις υπηρεσίες παιδικής φροντίδας (παιδικούς σταθμούς κλπ).

 

abcnews.go.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πιο συγκινητική Ανάσταση: Εκεί που τα νεκροταφεία γεμίζουν φως κι όλοι είναι δίπλα στους τάφους των δικών τους – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ο γάμος που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς για τον λάθος λόγο: 80 καλεσμένοι στο νοσοκομείο – Σε σοκ το ζευγάρι

Efi Nika

3χρονο κοpιτσάκι πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της – Τελικά ήταν… 60.000 μέλισσες…

Efi Nika