Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μαρία Σφακιανάκη: Γιατί πρέπει όλοι να βλέπουν έναν καρκινοπαθή σαν καταραμένο;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μαρία Σφακιανάκη:  ΕΠΑΡΑΤΗ ΝΟΣΟΣ

Για να δούμε λοιπόν τι σημαίνει.

Η λέξη επάρατος βγαίνει από το επί+ αρωμαι και σημαίνει κατάρα . Οι λέξη αυτή έχει ταυτοποιηθεί με τον καρκινο.

Και ερωτω γιατί θα πρέπει όλοι να βλέπουν έναν καρκινοπαθη σαν καταραμένο γιατί θα πρέπει οι μάχες του να συνδιάζονται με την κατάρα ;

Όχι δεν είναι κατάρα ο καρκίνος είναι αυτό που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε με τον τρόπο σκέψης μας με τις αδυναμίες μας με τον τρόπο ζωής μας δεν μας καταράστηκε κανείς να είμαστε ευαίσθητοι εσωστρεφείς αγχωδης εμείς το επιλέξαμε δεν μας καταράστηκε κανείς που δεν προσέχουμε το τι τρώμε τι πίνουμε σε ποια εργασία εργαζόμαστε και πάλι εμείς το επιλέξαμε.

Μικρές καθημερινές στεναχώριες μικρά η μεγάλα άγχοι κακή διατροφή και κακή ζωή. Δεν μας τον κόλλησε κάνεις εμείς τον γέννησαμε και τον μεγαλώσαμε ακούσια γιατί ίσως να μην είχαμε την δύναμη να διαχειριστούμε σωστά τις καταστάσεις.

Με ενοχλεί λοιπόν αφάνταστα να διαβάζω η να ακούω ότι πάλεψα με την επάρατο νόσο με ενοχλεί επίσης να ακούω ότι έφυγε από την επάρατη νόσο.

Όλα είναι για τους ανθρώπους ακόμα και οι αρρώστιες κάποιος θα μου πει μιλάς εκ του ασφαλούς γιατί τώρα είσαι καλύτερα αλλά η απάντηση μου θα είναι πάντα η ίδια είτε πάλευα είτε όχι με τον καρκίνο ότι ο καρκίνος είναι το εγώ μας το γέννημα και το δημιούργημα μας.

Δεν δέχομαι λοιπόν κανένας να με θεωρεί καταραμένη και δεν δέχομαι από κανένα να μιλάει για επάρατη νόσο για τους συνανθρώπους μου που παλεύουν και ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Εγώ την αρρώστια μου την είχα την έχω και θα την έχω σαν ευλογία όσο και αν κάποιοι ξινιζουν για την άποψη μου αυτή δεν είδα καμία κατάρα από τον Θεό αντιθέτως είδα μια αντιβίωση για να αλλά αλλάξω μέσα μου και τρόπο σκέψης καλό θα είναι λοιπόν να προσέχουμε τι λέμε και τι γράφουμε για τους ανθρώπους που σηκώνουν τον δικό τους σταυρό.

Όλος ο κόσμος με κάτι παλεύει κάνεις όμως δεν κουβαλάει στην πλάτη του μια κατάρα άσχετα αν κουβαλάει ένα σταυρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Βογιατζής Ηλίας

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Efi Nika

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika