Newsitamea.gr
AMEA news NEWS FEED ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η ιστορία του συγκίνησε το Voice! “Αρχικά νόμιζα ότι ήταν κάτι σύνηθες αλλά… Έχω πάθει καθολική αλωπεκία”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

«Έχω πάθει καθολική αλωπεκία, είναι σπάνιο, διαφορετική εικόνα…»

Eιδικά αν το πάθεις σε μεγάλη ηλικία το περνάς πιο δύσκολα”

Στη σκηνή του The Voice βρέθηκε ο Βαγγέλης Παπατζανάκης για να κυνηγήσει το όνειρο του και να διεκδικήσει μαι θέση στα lives του τάλεντ σόου.

Ο 39χρονος ηθοποιός αποφάσισε, δε, να μιλήσει για το πρόβλημα υγείας του στο εισαγωγικό βίντεο δίχως να επαναλάβει τίποτα στου coaches.

«Είμαι ηθοποιός, τραγουδιστής και ασχολούμαι με την μουσική τεχνολογία. Έχω σπουδάσει ηθοποιός και το συνδυάζω με το τραγούδι, παίζω σε μιούζικαλ παραστάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 39χρονος καλλιτέχνης.

«Το θέμα της υγείας μου εμφανίστηκε ξαφνικά. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν κάτι σύνηθες. Όπως σου φεύγει μια τούφα από τα μαλλιά και επανέρχεται. Σαν να δίνεις Πανελλήνιες σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Μετά, όμως, άρχισε να φεύγει σε όλο το σώμα. Έχω πάθει καθολική αλωπεκία, το οποίο είναι σπάνιο. Είναι μια διαφορετική εικόνα. Είναι δύσκολο, ειδικά αν το πάθεις σε μεγάλη ηλικία το περνάς πιο δύσκολα. Πλέον όμως το έχω αποδεχθεί, το έχω ξεχάσει» πρόσθεσε ο Βαγγέλης Παπατζανάκης

«Το όνειρο μου από παιδί ήταν να ευφραίνω τις καρδιές των ανθρώπων» συμπλήρωσε ο διαγωνιζόμενος του The Voice.

Ο Βαγγέλης Παπατζανάκης κατόρθωσε να κερδίσει μια θέση στην επόμενη φάση και επέλεξε να βρεθεί στην ομάδα του Πάνου Μουζουράκη!

Αλωπεκία

Αλωπεκία: Μια απρόβλεπτη καλοήθης νόσος αγνώστου αιτιολογίας στην οποία παρατηρείται η τέλεια έλλειψη ή και η αραίωση των τριχών της κεφαλής ή και του σώματος λόγω πτώσεως και σπάνια λόγω αγενεσίας.

Ενοχοποιούνται συχνότερα διάφοροι γενετικοί παράγοντες-κληρονομικότητα (10%-42% θετικό οικογενειακό ιστορικό), σωματικό και ψυχικό στρες, τραυματισμοί και παρατεταμένα εμπύρετα νοσήματα, αυτοάνοσα νοσήματα, θυρεοειδοπάθειες , αναιμία, σακχαρώδης διαβήτης, μυασθένεια, ελκώδη κολίτιδα. Συσχέτιση με λοιμώξεις, φάρμακα και ψυχολογικοί παράγοντες είναι μερικά ακόμη απ τα αίτια.

Σε όλο το σώμα υπάρχουν 5.000.000 τρίχες. Από αυτές 1.000.000 βρίσκονται στο κεφάλι κι από αυτές 100.000 – 150.000 βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής.

Θεωρείται φυσιολογική η πτώση από 50-100 τρίχες ημερησίως, εφόσον αντικαθίστανται από αντίστοιχες φυσιολογικές τρίχες. Σε κανονικές συνθήκες το 80-85% των τριχών βρίσκονται στην αναγενή φάση που διαρκεί περίπου 6 χρόνια- τότε μεγαλώνουν και είναι δυνατές και δύσκολο να βγουν από το δέρμα, το 1-2% στην καταγενή που διαρκεί περίπου 1 μήνα και η τρίχα σταματά να αναπτύσσεται και προοδευτικά νεκρώνεται, το 15 –20% στην τελογενή φάση όπου έχει νεκρωθεί ο βολβός (ρίζα) τους και απλά συγκρατούνται στο θύλακο μέχρι να πέσουν (διάρκεια 3-4 μήνες), και το 1-2% των τριχών είναι δυστροφικές.

Σε κάποια άτομα, όμως, η πτώση δεν είναι σταθερή και παρουσιάζει εποχιακή διακύμανση. Στην πράξη, χάνουμε λιγότερες από 100 τρίχες ημερησίως. Όταν, όμως η απώλεια είναι μεγαλύτερη, τότε η κατάσταση είναι παθολογική, ιδιαίτερα αν οι νέες τρίχες είναι λεπτότερες και μικρότερες από αυτές που αντικαθιστούν.

zappit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24χρονη που είναι μισή παιδί και μισή ενήλικη, έγινε μοντέλο και αποστόμωσε όσους την κορόιδευαν για το σώμα της – ΦΩΤΟ

Efi Nika

29χρονη έγκυος διαγνώστηκε με καρκίνο, είπε ΟΧΙ στην έκτρωση στις αρχές της εγκυμοσύνης και έσωσε 2 ζωές – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Η ιστορία των προσθετικών μελών και το αρχαιότερο που βρέθηκε σε μούμια!

Βογιατζής Ηλίας