Newsitamea.gr
CELEBRITY ΥΓΕΙΑ NEWS

Οι διάσημοι πάσχοντες από οσφυαλγία!

Οι διάσημοι πάσχοντες από οσφυαλγία
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι διάσημοι πάσχοντες από οσφυαλγία

Ο πόνος στη μέση είναι εξαιρετικά συχνός και δεν θα μπορούσαν να μην υποφέρουν από αυτόν και διάσημοι άνθρωποι.

* Τζωρτζ Κλούνεϊ. Το 2005 και στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Syrianaο διάσημος αμερικανός ηθοποιός χτύπησε το κεφάλι του με δύναμη στο πάτωμα, με συνέπεια να υποστεί ρήξη στην σκληρά μήνιγγα – τον έναν από τους τρεις «χιτώνες» που περιβάλλουν το νωτιαίο μυελό.

Παρ’ ότι χειρουργήθηκε για να αποκατασταθεί η βλάβη, ο Κλούνεϊ δήλωσε προσφάτως ότι ουδέποτε ανάρρωσε πλήρως και έχει απομείνει με χρόνιους πόνους όχι μόνο στον αυχένα, αλλά και στη μέση.

Επιπλέον, εκείνη την εποχή οι πόνοι του ήταν τόσο ανυπόφοροι ώστε, όπως παραδέχθηκε προσφάτως, «αρκετές φορές σκέφτηκα πως το να δώσω τέλος σε όλα ήταν η μόνη σωτηρία».

* Τόμπι Μαγκουάιρ. Ο 38χρονος σήμερα Σπάιντερμαν της μεγάλης οθόνης απέκτησε οσφυαλγία στα 27 του χρόνια, στα γυρίσματα της ταινίας «Το Μεγάλο Φαβορί», που βγήκε στους κινηματογράφους το 2003 με τον Μαγκουάιρ να υποδύεται έναν τζόκεϊ στον ιππόδρομο.

Όταν του έγινε η πρόταση να υποδυθεί εκ νέου τον Σπάιντερμαν στο σίκουελ της ομώνυμης ταινίας, ανακάλυψε ότι έτσι όπως πονούσε ήταν αδύνατον να πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα για να σώσει τους νεοϋορκέζους από τα δεινά που τους απειλούσαν.

Έτσι, υποβλήθηκε σε εντατικές φυσιοθεραπείες που τελικά του επέτρεψαν να πρωταγωνιστήσει στο Spider-Man 2 του 2004.

* Μπο Ντέρεκ. Παρά τις δεκαετίες που μεσολάβησαν από την ταινία «10» του 1979, η 57χρονη σήμερα ηθοποιός εξακολουθεί να διατηρεί ένα τέλειο σώμα. Ωστόσο, η πολυετής ιππασία (την έχει αρχίσει από κοριτσάκι) την έχει αφήσει με κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου και συχνές οσφυαλγίες.

Τώρα πια δίνει ομιλίες για τον πόνο στην μέση και ενημερώνει το κοινό για το πως πρέπει να φροντίζει την σπονδυλική του στήλη.

* Νικόλ Έγκερτ. Η 41χρονη σήμερα Σάμερ Κουϊν της τηλεοπτικής σειράς «Baywatch» άφησε το 1996 τις παραλίες για να πάει να απολαύσει ήσυχες χειμερινές διακοπές σε ένα θέρετρο του σκι.

Δυστυχώς, είχε ένα ατύχημα με ένα snow mobile που την άφησε με κατάγματα σε τρεις σπονδύλους. Παρ’ ότι έκτοτε έχουν περάσει πολλά χρόνια, η αμερικανίδα ηθοποιός εξακολουθεί να βασανίζεται από πόνους στη μέση, που ενδεχομένως επιδεινώνονται από τα κιλά που έκτοτε έχει πάρει.

* Τζων Φιτζέραλντ Κένεντι. Ο πιο διάσημος ίσως από τους αμερικανούς προέδρους απεδείχθη μετά θάνατον ότι είχε κλονισμένη υγεία, καθώς έπασχε από διάφορα νοσήματα, για τα οποία έπαιρνε καθημερινά οκτώ διαφορετικά φάρμακα. Ένα από αυτά ήταν και η χρόνια οσφυαλγία, την οποία απέκτησε έπειτα από κατάγματα σπονδύλων και εξαιτίας της οποίας υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσε να περπατήσει καθόλου.

* Τζέρι Λιούις. Ο γεννημένος το 1926 διάσημος αμερικανός κωμικός – για τον οποίο μάλιστα προ ημερών γράφτηκε εν είδει φάρσας ότι απεβίωσε – ταλαιπωρείται από τη μέση του από τις 20 Μαρτίου 1965, όταν έκανε ένα άλμα από ένα πιάνο στη διάρκεια μιας παράστασης που έδινε και έπεσε στο πάτωμα με την πλάτη.

Το ατύχημα τον άφησε σχεδόν παράλυτο, ενώ για τα επόμενα 13 χρόνια ζούσε εξαρτημένος από δυνατά αναλγητικά.

Το 2002 υποβλήθηκε σε επέμβαση τοποθέτησης ενός νευροδιεγέρτη στην σπονδυλική του στήλη, με την βοήθεια του οποίου αμβλύνθηκαν επιτέλους οι πόνοι του. Τώρα πια αποτελεί τον κύριο εκπρόσωπο της εταιρείας που κατασκευάζει τον νευροδιεγέρτη.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Weekend

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διέρρευσε 23 χρόνια μετά το θάνατό του: Η τελευταία επιθυμία του Ντίνου Ηλιόπουλου, ήταν αυτές οι 9 λέξεις – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Efi Nika

Όλη η γη μιλά για την Ελλάδα μετά απ’αυτό που έγραψε ο Έλον Μασκ: Είπε με 9 λέξεις όσα άλλοι δεν έλεγαν χρόνια – Πίνακες

Efi Nika